🍫 Nepečený dezert z čokoládových oblátok a kondenzovaného mlieka

Tento jednoduchý nepečený dezert z kondenzovaného mlieka a čokoládových oblátok si vás získa na prvé sústo.😊

Ingrediencie:

  • 400 g čokoládových plnených oblátok

  • 100 ml kondenzovaného mlieka (rozdelené na dve dávky po 50 ml)

  • 1 čajová lyžička instantnej kávy

  • 100 ml vody

  • 3 žĺtky

  • 50 g kukuričného škrobu

  • 500 ml mlieka

  • 100 g masla

Postup:

  1. Polovicu oblátok rozdrvte na drobné kúsky a zmiešajte s 50 ml kondenzovaného mlieka.

  2. Pripravte si formu vyloženú papierom na pečenie a rovnomerne do nej rozotrite pripravenú oblátkovú zmes.

  3. Instantnú kávu rozpustite v 100 ml horúcej vody.

  4. Zvyšné oblátky krátko namočte do pripravenej kávy a poukladajte ich na vrstvu v forme.

  5. V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s kukuričným škrobom a mliekom do hladkej zmesi.

  6. Zmes prelejte do hrnca a za stáleho miešania ju zohrievajte, kým nezhustne.

  7. Do horúceho krému pridajte zvyšných 50 ml kondenzovaného mlieka a maslo. Miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí a krém bude hladký.

  8. Hotový krém nalejte na oblátky vo forme a rovnomerne rozotrite.

  9. Dezert nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhol.

Tipy na servírovanie:

  • Pred podávaním môžete dezert ozdobiť šľahačkou, čerstvým ovocím alebo posypať kakaovým práškom.

  • Pre intenzívnejšiu chuť použite tmavé čokoládové oblátky.

  • Dezert skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní

Tento dezert je skvelou voľbou pre rýchle pohostenie alebo sladkú bodku po obede.

Jeho príprava je jednoduchá a výsledok určite poteší každého.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=Lp0u_-CN_rY&ab_channel=Leckerundsch%C3%B6n

Ďalšie chutné recepty: 

Žerbo rezy ako od babičky: tajomstvo dokonalého cesta!

Jednoduchý jemný tvarohový koláč plný chuti a sviežosti!