🍳 Vždy sa podarí: Omeleta z 2 surovín bez tuku a pečenia!

Bez kvapky tuku, bez pečenia v rúre – len jemná para a štipka trpezlivosti. 💛 Vznikne tak jemná, nadýchaná pochúťka, ktorá vás prekvapí svojou konzistenciou aj chuťou.

„Keď nemáte chuť na ťažké jedlá, ale chcete niečo výživné – táto parená omeleta je jemná ako obláčik a hotová do 20 minút.“

📋 Ingrediencie (na 1 omeletu, forma 12 cm):

  • 250 ml vaječnej hmoty (vajíčka rozšľahané, cca 4–5 vajec)

  • 250 ml mlieka (ideálne plnotučné)

  • štipka soli

🧂 Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu pre dokonalý výsledok.

 Postup:

  1. Zmiešajte v miske vaječnú hmotu, mlieko a soľ. Všetko dôkladne prešľahajte, aby vznikla hladká zmes.

  2. Pripravte si panvicu s pokrievkou – ideálne s priemerom dna cca 12 cm. Do väčšieho hrnca nalejte vodu, položte panvicu alebo formu tak, aby dno bolo nad vodou (parný spôsob).

  3. Keď voda začne vrieť, nalejte do panvice pripravenú zmes. Zakryte pokrievkou a varte na miernom ohni asi 20 minút. Sledujte, ako hmota postupne tuhne a stred sa nadvihuje.

  4. Po 20 minútach omeletu opatrne vyberte. Mala by byť jemná, pružná a kompaktná.

Táto parená omeleta je dokonalým dôkazom, že v jednoduchosti je krása. Je ľahučká, nadýchaná a úplne bez tuku – ideálna na raňajky, desiatu či ľahkú večeru.

Podávajte ju napríklad so zeleninou, bylinkami alebo obľúbenou nátierkou. 🍅🥬

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=-nt2HE8-Hj0&ab_channel=%D0%A2%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%8B%D0%B8%D0%9A%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8FCakes%26Cooking

Ďalšie chutné recepty: 

Skvelé zemiakové placky bez mäsa s cesnakovým dresingom!

Taštičky so špargľou, šunkou a syrom – chrumkavé prekvapenie z lístkového cesta