Voňavá, jemná žĺtková bábovka patrí medzi tie tradičné dobroty, ktoré na veľkonočnom stole jednoducho nesmú chýbať.
Je ideálna ku káve, čaju alebo len tak, ako sladká odmena po sviatočnom obede. Navyše vďaka citrónovej šťave krásne osvieži a poteší malých aj veľkých.
Ingrediencie
Na cesto:
4 vaječné žĺtky a 4 vaječné bielky
70 g cukru (do žĺtkov)
cukor 70g (do bielkov)
30 ml citrónovej šťavy
45 ml vody
60 ml oleja
160 g hladkej múky
7 g kypriaceho prášku do pečiva
1 štipka soli
Na formu:
1–2 lyžice masla
lyžica múky
Na posypanie:
Práškový cukor podľa chuti
Postup
1. Príprava cesta:
Žĺtky vyšľaháme so 70 g cukru do bledej peny. Potom pridáme olej zmiešaný s vodou a citrónovou šťavou a šľaháme, kým sa všetko pekne spojí.
2. Spojenie suchých a mokrých surovín:
Do žĺtkovej zmesi potom primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. V inej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuhého snehu.
3. Dokončenie a pečenie:
Sneh z bielkov následne opatrne zapracujeme do cesta. Hmotu potom vlejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Nakoniec pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 35–40 minút.
4. Servírovanie:
Potom po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a bohato poprášime práškovým cukrom. Nakrájame a podávame.
Táto bábovka je ideálna na sviatočné raňajky alebo ako sladký doplnok k veľkonočnému posedeniu s rodinou. 🌼
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=1cf6LGgoW5w&ab_channel=CuisineSimple
Ďalšie chutné recepty:
Veľkonočné pokušenie v podobe krému 🐰🍫Čokoládovo-karamelová lahôdka do vašich dezertov
Veľkonočná krkovička so zemiakmi a sviežim repovým šalátom 🥗