Tieto čokoládové rezy spájajú jemné cesto s orechmi, sladkokyslú marhuľovú náplň a čokoládovú polevu do dokonalej kombinácie.
Ingrediencie na cesto:
-
100 g čokolády
-
150 g ghí (prepusteného masla)
-
4 vajcia
-
120 g cukru
-
80 g vlašských orechov
-
120 g hladkej múky
-
5 g škorice
-
10 g prášku do pečiva
-
20 g kakaa
Na náplň:
-
200 g marhuľovej marmelády
Na polevu:
-
100 g čokolády
-
100 g smotany
Postup:
Čokoládu nalámte na kúsky a spolu s ghí pomaly rozpustite vo vodnom kúpeli. Zatiaľ čo sa čokoláda topí, v miske vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Následne po častiach zapracujte vychladnutú čokoládovú zmes do vajíčkovej peny, aby sa všetko dobre spojilo.
Potom do čokoládového základu vmiešajte nasekané orechy. Následne pridajte preosiatu zmes múky, prášku do pečiva, kakaa a škorice – vďaka tomu bude cesto jemné a bez hrudiek.
Keď máte cesto hotové, nalejte ho do formy vystlanej papierom na pečenie a ihneď vložte do predhriatej rúry. Pečte pri 180 °C približne 30 minút – kým nebude povrch pružný a vnútro dôkladne upečené.
Po vytiahnutí z rúry nechajte korpus vychladnúť. Následne ho rozrežte na dve rovnaké vrstvy. Každú potrite marhuľovou marmeládou, potom ich zložte na seba a okraje zarovnajte ostrým nožom.
Napokon, pripravte polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu so smotanou a miešajte, kým nezískate hladkú, lesklú polevu. Túto zmes potom rovnomerne nalejte na vrch a boky zákusku. Rezy nechajte dôkladne vychladiť v chladničke – ideálne niekoľko hodín – a potom ich nakrájajte na kúsky a podávajte.
Tieto čokoládovo-ovocné rezy si vás získajú jemnosťou, harmonickými chuťami a luxusným vzhľadom – sú ideálnym zakončením slávnostného dňa či popoludňajšej pohody.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=XV7tzNVLHng&ab_channel=%C3%9CberDesserts
Ďalšie chutné recepty:
Nekysnuté makové a orechové štrúdle, ktoré zvládne každý!
Drožďový perník: mäkký, voňavý a hneď pripravený na pečenie