Jemné makrelové paté s tvarohom a chrenom – nátierka, ktorú si zamilujete

Makrelové paté patrí medzi tie recepty, ktoré prekvapia jednoduchosťou aj výnimočnou chuťou.

Ak máte radi výraznú chuť údenej ryby, pripravte si túto jemnú, no chuťovo bohatú nátierku, ktorá je skvelá na pečivo, hrianky alebo jednohubky.

Stačí pár surovín a mixér.

Suroviny:

  • cca 300 g čistého mäsa z údenej makrely (bez kože a kostí)

  • 160 g jemného tvarohu (nie hrudkovitého)

  • 1 menšia cibuľa alebo šalotka

  • 1–2 ČL čerstvo nastrúhaného alebo konzervovaného chrenu (podľa chuti)

Na dochutenie:

  • soľ (podľa potreby, makrela býva slaná)

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • voliteľne: pár kvapiek citrónovej šťavy

Na servírovanie:

  • čerstvé pečivo, hrianky, krekry

  • kapary, nakladané uhorky, kolieska červenej cibule, čerstvé bylinky

Postup:

1. Príprava ryby:
Údenú makrelu najprv zbavte hlavy, kože, plutiev a chvosta. Starostlivo potom oddeľte mäso od chrbtice a odstráňte všetky drobné kosti. Tento krok je zásadný pre hladkú konzistenciu paté.

2. Mixovanie:
Cibuľu potom nasekajte najemno alebo ju rozmixujte. Vložte do mixéra spolu s makrelou, tvarohom a chrenom. Všetko dôkladne rozmixujte do hladkej, krémovej nátierky.

3. Dochutenie:
Ochutnajte a podľa potreby následne pridajte soľ, čerstvé korenie a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy na osvieženie. Ešte raz krátko premiešajte.

4. Chladenie:
Hotovú nátierku potom preneste do misky alebo uzatvárateľnej nádoby, povrch zakryte fóliou a nechajte aspoň 2 hodiny chladiť, aby sa chute prepojili.

5. Podávanie:
Servírujte nakoniec studené, ideálne s čerstvým chlebom alebo chrumkavými hriankami. Na záver ozdobte bylinkami, kolieskom cibule či kaparami.


Toto rýchle paté je dôkazom, že aj jednoduché suroviny dokážu vytvoriť lahodný a sofistikovaný predkrm.

Skvele sa hodí na každodenné raňajky aj sviatočný stôl.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=OOpe41bXua4&ab_channel=%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%BE%21

Ďalšie chutné recepty: 

Žiadne hrudky! Tipy, ktoré vám zaručia jemnú zeleninovú zmes každý raz!

Podporný čaj pre pečeň a trávenie: chutný a plný antioxidantov