Arašidová torta je ideálnou voľbou pre tých, ktorí túžia po niečom chrumkavom a zároveň krémovom – ideálna pre každú príležitosť!
Kombinácia arašidov a sladkého krému v tejto torte vás dostane na prvý pohľad!
POSTUP A INGREDIENCIE:
- forma 20 cm
- papier fólia na boky
1 salko karamelové rozdeliť na 330 g a 50 g
200 g nasekané arašidy opražené nesolené
Cesto
4 vajcia
štipka soli
140 g cukor
140 g múka hladka
8 g prášok do pečiva
3 pol.lyžice rastlinný olej
3 pol.lyžice horúca voda vodu olej 2 lyžice cesta pomiešať a vliať do ostatného cesta
100 g nasekané arašidy
- hotové cesto vlejeme do formy s papierom
- potom pečieme 180 stup. 50-60 minút
- chladný korpus následne rozdelíme na 3 časti plus vrch, ktorý sa použije neskôr ako drobenka
Krém
500 g kyslá smotana 32%
330 g salko
1 vanilkový lusk zrniečka
100 g nasekané arašidy spolu vymiešať
Krém na boky
50 g salko
1 pol. lyžica kyslá smotana – vymiešať
- Do formy s fóliou vkladáme plát – krém 3 krát
- Potom dáme schladiť na 1 hodinu
- Ďalej vyberieme z formy a potrieme boky
- Potom posypeme drobenkou
- Nakoniec na vrch dáme nasekané arašidy
A máme HOTOVO!🥜🍰
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie zaujímavé recepty:
Výborné pudingové kocky „BALKÁNA“ so šľahačkou by sme vedeli jesť kľudne aj dookola!