Arašidová torta – neodolateľná kombinácia chrumkavých arašidov a jemného krému!

Arašidová torta je ideálnou voľbou pre tých, ktorí túžia po niečom chrumkavom a zároveň krémovom – ideálna pre každú príležitosť!

Kombinácia arašidov a sladkého krému v tejto torte vás dostane na prvý pohľad!

POSTUP A INGREDIENCIE:

  • forma 20 cm
  • papier fólia na boky

1 salko karamelové rozdeliť na 330 g a 50 g
200 g nasekané arašidy opražené nesolené

Cesto

4 vajcia
štipka soli
140 g cukor
140 g múka hladka
8 g prášok do pečiva
3 pol.lyžice rastlinný olej
3 pol.lyžice horúca voda vodu olej 2 lyžice cesta pomiešať a vliať do ostatného cesta
100 g nasekané arašidy

  • hotové cesto vlejeme do formy s papierom
  • potom pečieme 180 stup. 50-60 minút
  • chladný korpus následne rozdelíme na 3 časti plus vrch, ktorý sa použije neskôr ako drobenka

Krém

500 g kyslá smotana 32%
330 g salko
1 vanilkový lusk zrniečka
100 g nasekané arašidy spolu vymiešať

Krém na boky

50 g salko
1 pol. lyžica kyslá smotana – vymiešať

  • Do formy s fóliou vkladáme plát – krém 3 krát
  • Potom dáme schladiť na 1 hodinu
  • Ďalej vyberieme z formy a potrieme boky
  • Potom posypeme drobenkou
  • Nakoniec na vrch dáme nasekané arašidy

 

A máme HOTOVO!🥜🍰

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=usGwx6zwVUk&ab_channel=%D0%A1%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%9E

Ďalšie zaujímavé recepty: 

„Kráľovský obrátený jablčník“: Na skvelej dobrote dokážeme fičať aj kľudne celý rok! Nevieme si ho nikdy vynachváliť!

Výborné pudingové kocky „BALKÁNA“ so šľahačkou by sme vedeli jesť kľudne aj dookola!