Ak túžite po tradičnom jedle s vôňou domova, táto šťavnatá bravčová krkovička je ako stvorená na nedeľný obed či sviatočný stôl.
V jednoduchosti je krása — a vôňa cesnaku a byliniek sa tu stará o dokonalý chuťový zážitok.
Ingrediencie:
-
1500 g bravčová krkovička (šunka)
-
100 g bravčová masť
-
7–10 strúčikov cesnaku
-
1/2 lyžičky tymian
-
1/2 lyžičky rozmarín
-
2 ks bobkový list
-
10–12 ks nové korenie
-
Soľ podľa chuti
-
Voda podľa potreby
Postup:
-
Príprava mäsa:
Bravčové mäso opláchneme, osušíme papierovou utierkou a urobíme doň niekoľko zárezov nožom. Do zárezov vložíme celé strúčiky cesnaku. Mäso zviažeme povrázkom, aby si udržalo tvar. -
Bylinková kúpeľ:
Mäso vložíme do hlbšej panvice a podlejeme vodou tak, aby bolo ponorené do polovice. Pridáme bobkový list a nové korenie. Tymian s rozmarínom rozdrvíme v mažiari a vmiešame do vody. Dochutíme soľou. -
Varenie:
Mäso varíme 20 minút z jednej strany, potom ho otočíme a varíme ďalších 20 minút. Následne obrátime na bok a každý bok varíme ešte po 10 minút. -
Smaženie a opekanie:
Do panvice pridáme nakrájanú bravčovú masť a necháme ju vyškvariť 7–10 minút. Masť vyberieme a mäso opečieme zo všetkých strán dozlatista 5–10 minút. -
Podávanie:
Potom po dopečení odstránime povrázok a mäso krájame na plátky. Podávame napríklad s chlebom, zemiakovým pyré alebo kyslou kapustou.
Tento recept je dôkazom, že aj z mála surovín sa dá vykúzliť jedlo, ktoré zahreje na duši.✨
Šťavnatá krkovička s vôňou cesnaku a byliniek rozvonia vašu kuchyňu a poteší každého milovníka poctivej domácej kuchyne.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Zlatisté veľkonočné rezníky s parmezánovou strúhankou
🐣 Veľkonočný bôčik ako od babičky