Broskyňový koláč so šľahačkovým pudingom a maslovou drobenkou 🍑

Tento lahodný broskyňový koláč s jemným šľahačkovým pudingom a chrumkavou maslovou drobenkou je ideálnou voľbou na každú príležitosť.

Spojenie sladkých broskýň a krémovej plnky v dokonale upečenom ceste vytvára chuťový zážitok, ktorý si zamilujete.

Vychutnajte si ho ku káve alebo ako sladkú bodku po dobrom jedle.

Ingrediencie:

Cesto (forma 26 cm, maslom vymastená):

  • 80 g masla (4 PL)

  • Štipka soli

  • 80 g cukru (4 PL)

  • 8 g vanilkového cukru

  • 1 vajce

  • 8 g prášku do pečiva

  • 240 g hladkej múky

Šľahačkový puding:

  • 1 vajce

  • 60 g cukru (3 PL)

  • 40 g kukuričného škrobu (2,5 PL)

  • 8 g vanilkového cukru

  • 500 ml mlieka

  • 20 g masla (1 veľká lyžica)

  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Broskyne:

  • 2 veľké broskyne (cca 440 g), očistené a nakrájané na kúsky

Drobenka:

  • 60 g múky (4 PL)

  • 40 g cukru (2 PL)

  • 40 g masla (2 PL)

Na dekoráciu:

  • Práškový cukor podľa chuti

Postup:

  1. Príprava cesta:
    V mise najskôr vyšľahajte maslo so soľou, cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
    Pridajte potom vajce a dobre premiešajte.
    Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a následne vypracujte hladké cesto.
    Cesto rovnomerne rozotrite do vymastenej formy o priemere 26 cm.

  2. Príprava pudingu:
    V miske potom rozšľahajte vajce, cukor, vanilkový cukor a kukuričný škrob.
    Prilejte následne mlieko a dôkladne premiešajte, aby neostali hrudky.
    Zmes prelejte do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varte do zhustnutia.
    Odstavte z ohňa, primiešajte maslo a citrónovú šťavu. Nechajte trochu vychladnúť.

  3. Nalievanie pudingu a pridanie broskýň:
    Následne na cesto vo forme rovnomerne nalejte pudingovú zmes.
    Navrch poukladajte kúsky broskýň.

  4. Príprava drobenky:
    V miske potom zmiešajte múku, cukor a maslo.
    Prstami rozotrite maslo do suchých ingrediencií, kým vznikne drobenka.

  5. Posypanie drobenkou a pečenie:
    Broskyne posypte potom drobenkou.
    Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45–50 minút, kým vrch nezíska zlatistú farbu.

  6. Dokončenie:
    Potom po vychladnutí nakoniec posypte koláč práškovým cukrom.

Tento koláč kombinuje lahodné maslové cesto, krémový puding a sladké broskyne s chrumkavou drobenkou.

Podávajte ho ako sladkú bodku k popoludňajšej káve alebo čaju.

Dobrú chuť! 🍰🍑

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sR1SAKODWfE&ab_channel=%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9%D8%B3%D9%87%D9%84%D8%A9

Ďalšie chutné recepty: 

Dvojfarebná kakaová roláda s džemom – jemná, vláčna a efektná!

Pečená jablková palacinka z rúry – vôňa detstva na tanieri🍎