Táto zeleninová zmes je skvelou voľbou ako príloha alebo nátierka na chlieb.🍅
Kombinácia papriky, paradajok a cibule vytvára chutný a zdravý pokrm, ktorý osvieži každé jedlo. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne každý, a zároveň si na ňom pochutná celá rodina!
Lahodná paprika s paradajkami a cibuľou – univerzálna príloha alebo nátierka
Ingrediencie:
-
500 g papriky
-
700 g paradajok
-
300 g cibule
-
120 ml rastlinného oleja
-
2 čajové lyžičky soli
Postup:
1. Príprava surovín:
Najskôr umyjeme papriky, potom ich zbavíme jadierok a pokrájame na malé kocky. Paradajky ošúpeme (najľahšie to pôjde po krátkom blanšírovaní) a nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
2. Smaženie cibule:
V hrnci alebo hlbšej panvici rozohrejeme olej. Následne pridáme cibuľu a na strednom plameni ju opečieme dozlatista. Dochutíme soľou a premiešame.
3. Pridanie papriky:
K opečenej cibuli potom primiešame nakrájanú papriku. Restujeme približne 10 minút, kým nezačne mäknúť.
4. Pridanie paradajok a dusenie:
Pridáme paradajky, premiešame a varíme na miernom ohni asi 50 minút. Zmes priebežne miešame, aby sa nepripálila, a varíme, kým sa zelenina úplne nerozvarí a zmes nezhustne.
5. Podávanie:
Hotové jedlo môžeme servírovať teplé ako prílohu, alebo necháme vychladnúť a podávame ako chutnú zeleninovú nátierku na chlieb.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=5UaLcC0RxZw&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen
🔥 Farmárske zemiaky s klobásou – rýchla a lahodná pochúťka!
🥣 Zeleninová polievka so syrovými knedličkami🧀🍲