Chuťovka, ktorá ohúri návštevu – zapekané mäsové jednohubky

 Stačí vám pár jednoduchých ingrediencií a chuťovka je na svete! Tento recept je nielen rýchly a ľahký, ale aj mimoriadne chutný.

Vďaka kombinácii mäsovej plnky, syra a čerstvej zeleniny si na ňom určite pochutnáte.

Ingrediencie:

  • 1 bageta

  • 200 g mletého mäsa (voliteľné, môžeš vynechať, ak chceš)

  • 3 surové vajcia

  • Soľ podľa chuti

  • Čierne mleté korenie podľa chuti

  • 1 zväzok čerstvého kôpru a petržlenu

  • 150 ml mlieka

  • 20 g masla

  • 3 šampiňóny

  • 1 rajčina

  • 150 g syra (napr. eidam, mozzarella alebo iný na zapekanie)

Postup:

  1. Bagetu nakrájajte na plátky a rozložte na pekáč.

  2. Pripravte si nátierku z mletého mäsa, vajec, mlieka, nasekaných byliniek, soli a korenia (ak chceš mäso). Ak mäso nepoužívate, môžete použiť len maslo.

  3. Bagetu potrite potom pripravenou zmesou alebo maslom.

  4. Na natretú bagetu naukladajte následne nakrájané šampiňóny a plátky rajčiny.

  5. Posypte potom nastrúhaným syrom.

  6. Dajte bagetu zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C asi 25 minút, alebo kým syr nezíska zlatistú farbu.

  7. Podávajte teplé ako chutnú večeru alebo desiatu.

Tento jednoduchý a chutný pokrm poteší každého milovníka mäsa aj syra. Vhodný je ako rýchla večera či originálne pohostenie pre hostí. 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=bcTOj-n-2ww&ab_channel=%D0%9C%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B0

Ďalšie chutné recepty: 

Výdatná šošovicová polievka so zeleninou a červeným vínom: zahreje, zasýti a poteší

Dokonalé maslové zemiaky s cesnakom a kôprom: príloha, ktorá rozvonia celú kuchyňu!