Domáci kapustový koláč s hubami v nadýchanom ceste

Ak hľadáte chutné a sýte slané pečivo, tento domáci koláč s kapustovou plnkou, hubami a zeleninou vás určite očarí – ideálny na obed, večeru či piknik. 🌿🥧

Suroviny

Cesto (výsledok cca 900 g):

  • 300 ml vody

  • 60 g rastlinného oleja

  • 40 g cukru (2 zarovnané PL) – alebo 100 g pri sladkej verzii

  • 1 ČL soli (bez kopca)

  • 500–530 g hladkej múky (prémiovej)

  • 7–8 g sušeného instantného droždia

  • 1 balíček vanilkového cukru (len pre sladké pečivo)

Plnka:

  • 1 cibuľa

  • 1 mrkva

  • 300 g húb

  • 500–550 g bielej kapusty

  • 50 g rastlinného oleja

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

👉 Forma na pečenie: priemer 30 cm, výška 5 cm


Postup

  1. Príprava cesta: Vo vlažnej vode najskôr rozmiešajte cukor, soľ, olej a droždie. Postupne prisypávajte múku a vypracujte hladké, pružné cesto. Prikryte a následne nechajte kysnúť 1–1,5 hodiny, kým zdvojnásobí objem.

  2. Plnka: Na oleji potom opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nastrúhanú mrkvu, neskôr nakrájané huby a na tenké rezance nakrájanú kapustu. Dusíme, kým všetko nezmäkne a tekutina sa neodparí. Dochutíme soľou a korením.

  3. Zostavenie koláča: Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Spodnú časť rozvaľkajte a vyložte ňou dno formy. Navrstvite vychladnutú plnku, prikryte druhou časťou cesta, okraje zatlačte.

  4. Nechajte ešte 15–20 minút podkysnúť. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35–40 minút dozlatista.


Tento voňavý a chrumkavý koláč si zamilujete – plný zeleniny, s jemným cestom a perfektne sa hodí aj na ďalší deň. 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=43TRqlFGkIE&list=PLec2_HqR_aky0ccxHtT9Shesqs6EKPYHo&index=39&ab_channel=%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%B2

Ďalšie chutné recepty: 

🧀 Chlebový nákyp plný syra, klobásky a olív

Vynikajúce lístkové jednohubky s vajíčkom a treskou