Pripravte si krásne a chutné jabĺčkové ružičky z lístkového cesta, ktoré potešia oko aj chuťové poháriky.
Kombinácia šťavnatých jabĺk, škorice a lahodného krému s kávou a kakaom vytvára dokonalý dezert na každú príležitosť.
Ingrediencie:
-
400 g lístkového cesta
-
2 červené jablká
-
40 g cukru
-
10 g škorice
-
70 g ľadu
Nápoj k tejto dobrote
-
20 g instantnej kávy
-
10 g cukru
-
150 ml horúcej vody
-
50 ml mlieka
-
30 g šľahačky
-
3 g kakaa
-
1 špongiový prst (piškóta)
Postup:
-
Jablká nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte ich s cukrom a škoricou.
-
Lístkové cesto rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na pásiky, do ktorých potom ukladáte plátky jabĺk tak, aby vytvorili tvar ružičky.
-
Plátky jabĺk môžete na chvíľu namočiť do ľadu, aby zostali pevné a ľahko sa tvarovali.
-
Pripravte si k tomu aj kakaový nápoj: rozpustite instantnú kávu a cukor v horúcej vode, pridajte mlieko, šľahačku a kakao, dobre premiešajte.
-
Ružičky upečte v predhriatej rúre podľa odporúčaní na lístkovom ceste (zvyčajne 180 °C, asi 20-25 minút).
-
Po vychladnutí podávajte spolu s pripraveným kávovo-kakaovým nápojom.
Tieto jabĺčkové ružičky sú nielen krásne na pohľad, ale aj plné výrazných chutí, ktoré potešia každého milovníka sladkého.
Vyskúšajte ich na najbližšiu oslavu alebo ako elegantný dezert k popoludňajšiemu čaju.
Prajeme vám príjemné pečenie a veľa chutí!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=aMiCC1bDsbU&ab_channel=Appetizing.tv-BakingRecipes
Ďalšie chutné recepty:
Linecké koláčiky ako z cukrárne! Rozplývajú sa na jazyku 🍪
Drožďový perník: mäkký, voňavý a hneď pripravený na pečenie