Jabĺčkové ružičky z lístkového cesta s kávovo-kakaovým nápojom

Pripravte si krásne a chutné jabĺčkové ružičky z lístkového cesta, ktoré potešia oko aj chuťové poháriky.

Kombinácia šťavnatých jabĺk, škorice a lahodného krému s kávou a kakaom vytvára dokonalý dezert na každú príležitosť.

Ingrediencie:

  • 400 g lístkového cesta

  • 2 červené jablká

  • 40 g cukru

  • 10 g škorice

  • 70 g ľadu

Nápoj k tejto dobrote

  • 20 g instantnej kávy

  • 10 g cukru

  • 150 ml horúcej vody

  • 50 ml mlieka

  • 30 g šľahačky

  • 3 g kakaa

  • 1 špongiový prst (piškóta)

Postup:

  1. Jablká nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte ich s cukrom a škoricou.

  2. Lístkové cesto rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na pásiky, do ktorých potom ukladáte plátky jabĺk tak, aby vytvorili tvar ružičky.

  3. Plátky jabĺk môžete na chvíľu namočiť do ľadu, aby zostali pevné a ľahko sa tvarovali.

  4. Pripravte si k tomu aj kakaový nápoj: rozpustite instantnú kávu a cukor v horúcej vode, pridajte mlieko, šľahačku a kakao, dobre premiešajte.

  5. Ružičky upečte v predhriatej rúre podľa odporúčaní na lístkovom ceste (zvyčajne 180 °C, asi 20-25 minút).

  6. Po vychladnutí podávajte spolu s pripraveným kávovo-kakaovým nápojom.


Tieto jabĺčkové ružičky sú nielen krásne na pohľad, ale aj plné výrazných chutí, ktoré potešia každého milovníka sladkého.

Vyskúšajte ich na najbližšiu oslavu alebo ako elegantný dezert k popoludňajšiemu čaju.

Prajeme vám príjemné pečenie a veľa chutí!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=aMiCC1bDsbU&ab_channel=Appetizing.tv-BakingRecipes

Ďalšie chutné recepty: 

Linecké koláčiky ako z cukrárne! Rozplývajú sa na jazyku 🍪

Drožďový perník: mäkký, voňavý a hneď pripravený na pečenie