Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Reč je o chutnom jablkovom koláčiku.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 jablko
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- škorica podľa chuti
- 1 polievková lyžica masla
- 1 vajce
- štipka soli
- 8 g vanilkového cukru
- 50 g kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 50 g rozpusteného masla
- 4 g prášku do pečiva
- 250 g hladkej múky
Takto budeme v recepte postupovať:
- Príprava jabĺk: Jablko ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kocky. Na suchú panvicu pridajte nakrájané jablko, 2 lyžice kryštálového cukru, škoricu podľa chuti a 1 lyžicu masla. Varte na strednom ohni, kým jablká nezískajú zlatistú farbu. Následne ich preložte na tanier a nechajte vychladnúť.
- Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešajte vajce, štipku soli, vanilkový cukor a 50 g kryštálového cukru. Dobre vyšľahajte, kým sa ingrediencie nespoja. Pridajte mlieko a znova premiešajte. Potom pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa ingrediencie dobre nespoja. Nakoniec pridajte prášok do pečiva a hladkú múku, a miešajte, kým sa nevytvorí jednotné cesto.
- Tvarovanie: Cesto vyklopte na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte ho do rovnomernej hrúbky. Pomocou formičky vykrojte kruhy z cesta.
- Plnenie a pečenie: Na každý kruh cesta položte lyžičkou trochu jablkovej zmesi. Prehnite kruh na polovicu, aby sa vytvorili malé koláčiky. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečenie: Rúru predhrejte na 180°C. Koláčiky pečte približne 15-20 minút, alebo kým nie sú zlatisté.
- Dokončenie: Po upečení koláčiky posypte práškovým cukrom a nechajte vychladnúť.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Podávajte a vychutnajte si tieto lahodné jablkové koláčiky! Dobrú chuť!
Mohlo by vás tiež zaujímať:
Moja svokra z Arménska mi dala tento recept na ten najlepší rajčinový šalát, ktorý by sme v zimných mesiacoch vedeli jesť aj na kilá!
„Vidlácke“ bravčové rezne: Tak sme si ich obľúbili, že už ich robíme pravidelne v nedeľu už aj namiesto klasických rezňov!