Tento recept je dôkazom, že torta nemusí byť zložitá na prípravu, aby bola dokonalá.
Každý kúsok prinesie radosť a sladkú spomienku na výnimočné chvíle.🍰✨
Postup a ingrediencie na vytvorenie tejto pochúťky:
forma 20 cm papier fólia na boky
Cesto
4 bielka
štipka soli
120 g cukor
- vyšľahať sneh
4 žĺtka pridávať po 1
160 g múky
- vymiešať cesto
30 g kakao
50 ml rastl. olej
2 pol.lyžice cesta
- vymiešať spolu a potom pomaly pridávať do cesta
- následne hotové vylejeme do formy
- ďalej pečieme 170 stup.30 minút
- vychladnuté potom rozrežeme na 4 časti
Krém
500 ml smotana 33%
500 g masccarpone
120 g práškový cukor
2 čaj. lyžičky vanil. extrakt
- všetko spolu vyšľahať
Rozvar na potretie plátov
2 pol. lyžice marhuľový džem
30 ml vody
- rozvariť a potom ponorným mixérom vyšľahať
Ganache alebo Ganáž
120 ml smotana 33%
80 g čokoláda
- rozpustiť nad parou
- potom vymiešané ochladiť pod fóliou
- Do formy ukladáme plát, rozvar, krém 3 krát posledný plát potrieme rozvarom
- Zospodu priložíme na vrch, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na noc
- Potom potrieme rozmiešanou ganážou, boky potrieme šľahačkou a posypeme kokosovou múčkou
- Nakoniec urobíme šľahačku aj na potretie bokov a tú vytvoríme pomocou: smotany a práškového cukru
150 ml smotana
2 pol. lyžice práškový cukor
- vyšľahať
Máme HOTOVO!🎂💖
Tvorenie a pečenie sú o radosti a kreativite. Táto torta vám prinesie nielen sladký výsledok, ale aj krásne chvíle pri jej príprave.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Mohlo by vás tiež zaujímať:
Babičkina blesková „rychlovka“ : Maškrta, ktorá sa hodí skutočne na každú príležitosť!
Neobvyklý chutný šalát z čínskej kapusty a ananásového kompótu. Ľahká príprava a zaujímavá chuť.