Milujete voňavé, vláčne a ovocné koláčiky? Tieto tvarohové vatrušky s jahodovou náplňou sú tou správnou odpoveďou!
Spájajú v sebe krémovú chuť tvarohu a sladkú sviežosť čerstvých jahôd.
Pripraviť ich zvládnete aj bez veľkých cukrárskych skúseností – a výsledok je naozaj famózny. 💗
Ingrediencie na cesto:
-
Tvaroh (5–9 %) – 300 g
-
Vajce – 1 ks
-
Hladká múka – 100 g
-
Cukor – 2 PL
-
Vanilkový cukor – 10 g
🍓 Na náplň:
-
Jahody – 250–300 g
-
Kukuričný škrob – 2 PL
-
Cukor – 2 PL
Postup:
-
Pripravíme cesto:
V miske najskôr zmiešajte tvaroh, vajce, cukor a vanilkový cukor. Postupne prisypte múku a vypracujte mäkké, mierne lepivé cesto. Ak je príliš riedke, môžete pridať trochu múky. -
Pracujeme s cestom:
Cesto potom rozdeľte na 6–8 kúskov. Každý kúsok vytvarujte do guľky a jemne sploštite, v strede vytlačte prstami alebo pohárikom jamku na plnku. Uložte potom na plech vystlaný papierom na pečenie. -
Pripravíme plnku:
Jahody následne nakrájajte na menšie kúsky, premiešajte s cukrom a škrobom. Do každej vatrušky potom dajte lyžicu ovocnej zmesi. 🍓 -
Pečieme:
Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 25–30 minút, kým vatrušky nie sú zlatisté a plnka jemne zahustená.
Tieto domáce vatrušky s tvarohom a jahodami sú doslova pohladením pre chuťové poháriky.
Jemné, šťavnaté a voňavé – ideálne ku káve alebo ako sladké prekvapenie pre blízkych. 🥰
👉 Uložte si recept a vyskúšajte, kým trvá sezóna jahôd! 🍓💫
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Broskyňový koláč so šľahačkovým pudingom a maslovou drobenkou 🍑
Ľahučký citrónovo-broskyňový koláč s mascarpone krémom a mandľami