Jemné lievance s jablkovou plnkou a vôňou pomaranča

Tieto lievance sú dokonalou voľbou na víkendové ráno či sladké popoludnie! 🥞✨Poďme si ich spolu pripraviť! 

Suroviny

Na jablkovú plnku:

  • 1 ČL rastlinného oleja

  • 25 g masla

  • 1 PL cukru

  • 2 veľké jablká

  • 1/3 ČL škorice

  • kôra z 1 pomaranča

Na cesto:

  • 1 vajce

  • 1 PL cukru

  • 1/2 ČL soli

  • štipka vanilkového cukru

  • 300 g cmaru (alebo jogurt, zakysanka, kyslé mlieko)

  • 250 g hladkej (premium) múky

  • 1/2 ČL sódy bikarbóny

  • 1 PL prepusteného (klarifikovaného) masla

  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  1. Jablková plnka: Na panvici najskôr rozohrejte olej s maslom. Pridajte potom cukor, nastrúhané alebo nadrobno nakrájané jablká, škoricu a pomarančovú kôru. Restujte pár minút, kým jablká zmäknú a zmes získa krásnu vôňu. Odložte bokom.

  2. Cesto: V miske rozšľahajte vajce s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Prilievajte potom cmar a premiešajte. Prisypte následne múku zmiešanú so sódou a vymiešajte hladké cesto. Na záver pridajte roztopené prepustené maslo.

  3. Na rozohriatej panvici s trochou oleja potom opekajte lievance z oboch strán dozlatista. Môžete piecť aj bez oleja na dobrej nepriľnavej panvici.

  4. Hotové lievance nakoniec podávajte teplé, naplnené jablkovou plnkou alebo s ňou jednoducho preložené ako kapsičky. Môžete dozdobiť práškovým cukrom alebo lyžičkou kyslej smotany.


Nechajte sa uniesť vôňou škorice a pomaranča a vychutnajte si každý sústo týchto nadýchaných lievancov s ovocným srdcom! 🍊🍏💛

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=VxrinWYHZ-Q&list=PLec2_HqR_aky0ccxHtT9Shesqs6EKPYHo&index=32&ab_channel=%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%B2

Ďalšie chutné recepty: 

Jabĺčkové ružičky z lístkového cesta s kávovo-kakaovým nápojom

🧀Syrové guľôčky – ideálne na každú oslavu!