Tieto lievance sú dokonalou voľbou na víkendové ráno či sladké popoludnie! 🥞✨Poďme si ich spolu pripraviť!
✅ Suroviny
Na jablkovú plnku:
-
1 ČL rastlinného oleja
-
25 g masla
-
1 PL cukru
-
2 veľké jablká
-
1/3 ČL škorice
-
kôra z 1 pomaranča
Na cesto:
-
1 vajce
-
1 PL cukru
-
1/2 ČL soli
-
štipka vanilkového cukru
-
300 g cmaru (alebo jogurt, zakysanka, kyslé mlieko)
-
250 g hladkej (premium) múky
-
1/2 ČL sódy bikarbóny
-
1 PL prepusteného (klarifikovaného) masla
-
rastlinný olej na vyprážanie
Postup
-
Jablková plnka: Na panvici najskôr rozohrejte olej s maslom. Pridajte potom cukor, nastrúhané alebo nadrobno nakrájané jablká, škoricu a pomarančovú kôru. Restujte pár minút, kým jablká zmäknú a zmes získa krásnu vôňu. Odložte bokom.
-
Cesto: V miske rozšľahajte vajce s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Prilievajte potom cmar a premiešajte. Prisypte následne múku zmiešanú so sódou a vymiešajte hladké cesto. Na záver pridajte roztopené prepustené maslo.
-
Na rozohriatej panvici s trochou oleja potom opekajte lievance z oboch strán dozlatista. Môžete piecť aj bez oleja na dobrej nepriľnavej panvici.
-
Hotové lievance nakoniec podávajte teplé, naplnené jablkovou plnkou alebo s ňou jednoducho preložené ako kapsičky. Môžete dozdobiť práškovým cukrom alebo lyžičkou kyslej smotany.
Nechajte sa uniesť vôňou škorice a pomaranča a vychutnajte si každý sústo týchto nadýchaných lievancov s ovocným srdcom! 🍊🍏💛
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Jabĺčkové ružičky z lístkového cesta s kávovo-kakaovým nápojom
🧀Syrové guľôčky – ideálne na každú oslavu!