LAHODNÉ domáce tortillové rolky s mletým mäsom. Tieto rolky plnené šťavnatým mäsom, smotanovým syrom a zlatistou mozzarellou sú tou správnou voľbou!
Pripravíte ich bez námahy vo fritéze a výsledok vás milo prekvapí.
📋 Ingrediencie (na cca 5 roliek):
-
5 tortíl
-
330 g mletého mäsa
-
2 lyžice paradajkovej pasty
-
90 ml paradajkovej omáčky (30 ml do mäsa + 60 ml na potieranie)
-
60 g smotanového syra
-
1 ČL sušeného oregana
-
1 ČL cesnakového prášku
-
1 ČL soli
-
200 g strúhanej mozzarelly
Postup prípravy:
-
Príprava plnky:
Na panvici najskôr poduste mleté mäso. Pridajte paradajkovú pastu, 30 ml paradajkovej omáčky, smotanový syr, oregano, cesnakový prášok a soľ. Miešajte, kým sa všetko pekne spojí a mäso je prepečené. -
Plnenie tortíl:
Každú tortillu potom potrite tenkou vrstvou paradajkovej omáčky (zo zvyšných 60 ml). Na stred následne navrstvite mäsovú zmes a posypte mozzarellou. Tortilly zrolujte ako wrap – kraje preložte dovnútra a zrolujte smerom k sebe. -
Zapekanie vo fritéze:
Rolky potom položte do fritézy spojom nadol. Potrite zvyšnou paradajkovou omáčkou a opäť posypte trochou mozzarelly. -
Pečenie:
Pečte vo fritéze pri 190 °C (375 °F) približne 10–15 minút, kým budú tortilly chrumkavé a syr zlatistý.
Po upečení vás čaká dokonalá kombinácia chrumkavej tortilly a lahodnej plnky, ktorá sa rozplýva na jazyku. Podávajte ich ako rýchlu večeru, pohostenie pre hostí alebo chutný obed do ruky.
Vyskúšajte ich raz a stanú sa stálicou vo vašom jedálničku! 💛
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=gSu2xeDzqao
Ďalšie chutné recepty:
VÝBORNÁ krémová polievka: kombinácia maslovej a hokkaido tekvice!
Rýchle plnené tortilly – chrumkavá dobrota plná syra a šunky!