LAHODNÉ tortillové rolky s mletým mäsom a syrom. Pochúťka!

LAHODNÉ domáce tortillové rolky s mletým mäsom.  Tieto rolky plnené šťavnatým mäsom, smotanovým syrom a zlatistou mozzarellou sú tou správnou voľbou!

Pripravíte ich bez námahy vo fritéze a výsledok vás milo prekvapí.

📋 Ingrediencie (na cca 5 roliek):

  • 5 tortíl

  • 330 g mletého mäsa

  • 2 lyžice paradajkovej pasty

  • 90 ml paradajkovej omáčky (30 ml do mäsa + 60 ml na potieranie)

  • 60 g smotanového syra

  • 1 ČL sušeného oregana

  • 1 ČL cesnakového prášku

  • 1 ČL soli

  • 200 g strúhanej mozzarelly

Postup prípravy:

  1. Príprava plnky:
    Na panvici najskôr poduste mleté mäso. Pridajte paradajkovú pastu, 30 ml paradajkovej omáčky, smotanový syr, oregano, cesnakový prášok a soľ. Miešajte, kým sa všetko pekne spojí a mäso je prepečené.

  2. Plnenie tortíl:
    Každú tortillu potom potrite tenkou vrstvou paradajkovej omáčky (zo zvyšných 60 ml). Na stred následne  navrstvite mäsovú zmes a posypte mozzarellou. Tortilly zrolujte ako wrap – kraje preložte dovnútra a zrolujte smerom k sebe.

  3. Zapekanie vo fritéze:
    Rolky potom položte do fritézy spojom nadol. Potrite zvyšnou paradajkovou omáčkou a opäť posypte trochou mozzarelly.

  4. Pečenie:
    Pečte vo fritéze pri 190 °C (375 °F) približne 10–15 minút, kým budú tortilly chrumkavé a syr zlatistý.

Po upečení vás čaká dokonalá kombinácia chrumkavej tortilly a lahodnej plnky, ktorá sa rozplýva na jazyku. Podávajte ich ako rýchlu večeru, pohostenie pre hostí alebo chutný obed do ruky.

Vyskúšajte ich raz a stanú sa stálicou vo vašom jedálničku! 💛

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=gSu2xeDzqao

Ďalšie chutné recepty: 

VÝBORNÁ krémová polievka: kombinácia maslovej a hokkaido tekvice!

Rýchle plnené tortilly – chrumkavá dobrota plná syra a šunky!