Táto čerešňová torta je ako stvorená pre milovníkov ľahkých, ovocných dezertov.🍒
Spojenie nadýchaného piškótového korpusu, sladkých čerešní a jemného krému z mascarpone a šľahačky vytvára kombináciu, ktorá chutí ako letné nebo na lyžičke.
Poďte si upiecť tortu, ktorá si získa vaše srdcia aj chuťové poháriky!
📝 Ingrediencie
Piškótové cesto:
-
Vajcia – 5 ks
-
Cukor – 160 g
-
Vanilkový cukor – 10 g
-
Neochutený rastlinný olej – 45 ml
-
Hladká/polohrubá múka – 190 g
-
Prášok do pečiva – 5 g
-
Štipka soli
-
Čerešne – 400 g (vykôstkované)
Krém:
-
Cukor – 100 g
-
Kukuričný škrob – 15 g
-
Krémový mäkký syr (napr. mascarpone alebo Philadelphia) – 300 g
-
Práškový cukor – 60 g
-
Smotana na šľahanie 33% – 400 ml
Postup
1. krok – Cesto:
Vajcia vyšľahajte so štipkou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom do nadýchanej peny. Jemne zašľahajte olej a potom po častiach primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejte do tortovej formy (Ø 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Na vrch rovnomerne rozložte čerešne.
2. krok – Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 30–40 minút, alebo kým nie je korpus zlatistý a pevný na dotyk. Nechajte ho úplne vychladnúť.
3. krok – Krém:
V miske vyšľahajte smotanu do polotuha. V inej miske zmiešajte krémový syr s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, kým nevznikne hladká hmota. Potom jemne primiešajte vyšľahanú smotanu. Na spevnenie môžete použiť aj malý podiel škrobu (vymiešaný s trochou krému), alebo ho prevariť s cukrom a vmiešať po vychladnutí.
4. krok – Zostavenie:
Vychladnutý korpus pozdĺžne prekrojte, spodnú časť potrite polovicou krému, prikryte druhou časťou a zvyšok krému natrite navrch a po bokoch torty. Ozdobte čerstvými čerešňami, nastrúhanou čokoládou alebo mätou podľa chuti.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=6qopPiNXQAI&ab_channel=S%C3%BC%C3%9FeBlog
Ďalšie chutné recepty:
Nadýchaný koláč s ricottou a čučoriedkami – špecialita našej babky!
Jemné lievance s jablkovou plnkou a vôňou pomaranča