Šťavnatý losos a ryža – jednoduchá kombinácia plná chuti a vôní.😊
Jednoduchý recept na prípravu chutného lososa, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Ako na to? Jednoducho!
Čo budeme potrebovať na prípravu🐟:
- 4 plátky lososa (osoliť, okoreniť)
- 3 pol. lyžice oleja
- 1 cibuľa nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku nadrobno
- 80 g špenát
- 30 g parmezán
- 4 kolieska citrónu
- 3 lyžice olivového oleja
- 25 g masla
- 200 ml smotana na varenie
PRÍLOHA
- 3 lyžice olivového oleja
- 25 g masla
- 30 g tenké rezance
- 1 pohár ryže
- 2 poháre horúcej vody
- 1 čaj. lyžička soli
POSTUP
- Na začiatok si na panvici zohrejeme olej
- Lososa opekáme z každej strany približne 2 minúty
- Opečené kúsky lososa odložíme na tanier
- Cibuľku a cesnak spolu orestujeme
- Špenát a parmezán spolu pridáme do cibule a premiešame
- Potom vložíme lososa, zalejeme ho smotanový rozvarom a pod pokrievkou podusíme 5 minút
- Medzitým si nachystáme 4 kolieska citrónu, ktoré pridáme na rybu
- Ďalej si maslo rozpustíme v olivovom oleji, zalejeme smotanou a zavaríme
- Keď sa nám táto zmes zavarí, vylejeme ju na lososa
- Nasleduje opraženie rezancov , ktoré opražíme do zlatista na olivovom oleji a masle
- Potom k tomu pridáme pohár ryže, pohár horúcej vody a soľ
- Nakoniec všetko dohromady podusíme až dokým sa nám neodparí voda
Máme hotovo! Môžeme podávať.😊
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento lahodný recept s vašimi priateľmi!
Určite si tiež na ňom pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=X4SH0x7VaCI&ab_channel=MuttersRezepte
Pre ďalšie skvelé recepty si pozrite:
Skvelá tortička s broskyňovou penou: BEZ pečenia a vždy s veľmi jednoduchou prípravou