Malinovo-čokoládové rezy s jemnou penou – nadýchaný dezert ktorý vás očarí

Hľadáte dezert, ktorý je nadýchaný, jemný, ovocný aj čokoládovo hriešny zároveň? Tieto malinovo-čokoládové rezy vás očaria nielen chuťou, ale aj vzhľadom!

📝 Ingrediencie

Korpus

  • 4 vaječné bielky

  • 4 vaječné žĺtky

  • 125 g cukru

  • 125 g hladkej múky

  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Malinová pena

  • 500 g malín (ideálne mrazené)

  • 600 ml horúcej vody

  • 20 g malinového želé

Čokoládová pena

  • 500 ml smotany na šľahanie (30 % alebo 36 %)

  • 300 g vanilkového homogenizovaného syra

  • 2 lyžice Nutelly

  • 2 lyžice želatíny

  • 125 ml horúcej vody

Na dokončenie

  • 150 g sušienok

  • Strúhaná mliečna čokoláda podľa chuti

Postup

  1. Začnite korpusom: Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a postupne doň zašľahajte cukor. Potom po jednom pridávajte žĺtky a nakoniec jemne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. Pokračujte pečením: Cesto vlejte do tortového ráfika vyloženého papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Medzitým si pripravte malinovú penu.

  3. Na malinovú penu: Maliny rozmixujte na pyré. V samostatnej miske rozpustite malinové želé v horúcej vode. Keď želé trochu vychladne, primiešajte ho k malinám a zmes vložte do chladničky, aby začala tuhnúť.

  4. Skladanie vrstiev: Akonáhle má malinová pena hustejšiu gélovú konzistenciu, rovnomerne ju natrite na upečený a vychladnutý korpus. Na malinovú vrstvu uložte sušienky a opäť dajte do chladničky.

  5. Príprava čokoládovej peny: V horúcej vode rozpustite želatínu. Smotanu vyšľahajte dotuha a potom k nej postupne zašľahajte vanilkový syr, Nutellu a nakoniec ešte teplú želatínu. Po jej pridaní šľahajte na najvyšších otáčkach, aby bola zmes pekne nadýchaná.

  6. Dokončenie: Hotovú čokoládovú penu rozotrite na sušienkovú vrstvu a dezert uložte na niekoľko hodín do chladničky – ideálne cez noc. Pred podávaním posypte vrch nastrúhanou čokoládou a nakrájajte na rezy.

Tieto malinovo-čokoládové rezy sú kombináciou sviežosti a jemnej sladkosti.

Vrstvy lahodného korpusu, ovocnej peny a zamatovej čokoládovej náplne vytvárajú harmóniu chutí, ktorá poteší každého hosťa.

Pripravte ich na oslavu alebo len tak – a užite si chvíľu sladkého pôžitku. 🍓🍫

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=uc7iUJf_KpA&ab_channel=SmakiKatriny-najlepszeprzepisy

Ďalšie chutné recepty: 

Šťavnatý jablkový koláč – klasika, ktorá nikdy nesklame!