Odskúšaná, tradičná babičkina maškrta, ktorú by moje deti vedeli jesť aj dokola

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutnú ovocnú maškrtu, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Základné cesto na ovocnú buchtu:
  • 120 g masla
  • lyžička prášku do pečiva
  • 60 g cukru
  • 280 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 vajcia
Ingrediencie na makovú náplň
  • 150 g maku
  • 30 g masla
  • 50 g cukru
  • 150 ml mlieko

Ingrediencie na tvarohovú náplň

  • 400 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 70 g cukru

Ingrediencie na ovocnú náplň
  • 40 g cukru
  • 300 g ovocia
  • 70 g  hladkej múky
  • 40 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na základné cesto zmiešajte zmäknuté maslo, soľ a cukor. Môžete pridať aj trochu vanilkového cukru. Vajcia vyšľahajte do krémovej hmoty, pridajte k maslu a všetko dôkladne premiešajte alebo vyšľahajte.
  2. Teraz po častiach pridávajte preosiatu múku a pridajte prášok do pečiva. Z cesta urobte bochník. Je žiaduce, aby cesto bolo trochu drobivé, preto ho nemusíte hniesť dlho. Bochník zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.
  3. Teraz si pripravte makovú náplň. Do kastrólika dajte mak, cukor a mlieko. Varte na strednú teplotu, kým mlieko takmer nezmizne. Často premiešavajte, aby sa mak nepripálil. Potom zložte z ohňa a pridajte k maku maslo. Zatiaľ čo sa bude rozpúšťať vrhnite sa na tvarohovú náplň.
  4. Do misky dajte vajcia, tvaroh a cukor. Ponorným mixérom alebo šľahačom všetko vymiešajte do krémovej konzistencie.
  5. Ovocie nasypte na tvarohovú vrstvu
  6. Z cukru, masla a múky si pripravte posýpku, ktorú na záver posypete ovocím. Teraz si vyložte plech papierom na pečenie a boky vytrite tukom. Najskôr na dno rovnomerne rozprestrite základné cesto. Naň príde maková vrstva a na ňu vrstva tvarohu. Tvaroh posypte vybraným ovocím a všetko zasypte posýpkou.
  7. Buchtu pečte vo vopred predhriatej rúre na 180 ° C približne 50 – 60 minút.
  8. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina odskúšaná rolka ešte z čias keď som bola malá: Nikdy jej nie je dosť!

20+ FOTO NÁPADOV: Inovatívne spôsoby skladovania palivového dreva!