Klasický recept na orechové rezy v sviatočnom šate – jemné cesto, lahodný krém a pusinková poleva ako čerešnička na torte.🌸🍰
Tento recept poteší každého šibača aj návštevu pri veľkonočnej káve.
📝 Postup:
1. Príprava cesta:
Plech s rozmerom 20×30 cm si vyložíme papierom na pečenie.
Vymiešame tuhý sneh zo:
-
6 bielkov
-
210 g cukru
-
1 PL citrónovej šťavy
Ďalej opatrne vmiešame:
-
250 g mletých vlašských orechov
-
60 g hladkej múky
Cesto následne vylejeme na plech a potom pečieme v rúre pri 180 °C cca 20 minút.
2. Krémová náplň:
Vyšľaháme:
-
6 žĺtkov
-
1 ČL vanilkovej esencie
-
200 g cukru
-
1 vanilkový cukor
-
30 g kukuričného škrobu
-
4 dl mlieka
Z tejto zmesi uvaríme kašu, ktorú necháme úplne vychladnúť.
Potom vyšľaháme 300 g masla a zašľaháme ho do krému.
Hotový krém natrieme na upečený orechový plát a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu.
3. Dokončenie a zdobenie:
Stuhnutý koláč najskôr nakrájame na rezy a až potom zdobíme.
Polevu potom vyšľaháme nad parou z:
-
2 bielkov
-
200 g práškového cukru
-
1 PL citrónovej šťavy
Dáme do zdobiaceho vrecka a vytvárame pusinkové vzory na jednotlivé rezy.
Nezabudni rezy nechať poriadne stuhnúť, aby sa s nimi pri krájaní pracovalo ako po masle. Potom už len ozdobiť, naservírovať a sledovať, ako miznú zo stola jeden za druhým. 🍰
Prajeme Vám dobrú chuť!🍰💛
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=fwRktsy2sIo&ab_channel=Cookrate-Cakes
Ďalšie chutné recepty:
Veľkonočný banánovo-kávový zákusok s čokoládovou polevou 🍫
🍊 Veľkonočná piškótová roláda s pomarančovým vnútrom