Orechové rezy s vanilkovým krémom a bielkovou polevou – tradičná pochúťka na veľkonočné sviatky

Klasický recept na orechové rezy v sviatočnom šate – jemné cesto, lahodný krém a pusinková poleva ako čerešnička na torte.🌸🍰

Tento recept poteší každého šibača aj návštevu pri veľkonočnej káve.

📝 Postup:

1. Príprava cesta:
Plech s rozmerom 20×30 cm si vyložíme papierom na pečenie.
Vymiešame tuhý sneh zo:

  • 6 bielkov

  • 210 g cukru

  • 1 PL citrónovej šťavy

Ďalej opatrne vmiešame:

  • 250 g mletých vlašských orechov

  • 60 g hladkej múky

Cesto následne vylejeme na plech a potom pečieme v rúre pri 180 °C cca 20 minút.

2. Krémová náplň:
Vyšľaháme:

  • 6 žĺtkov

  • 1 ČL vanilkovej esencie

  • 200 g cukru

  • 1 vanilkový cukor

  • 30 g kukuričného škrobu

  • 4 dl mlieka

Z tejto zmesi uvaríme kašu, ktorú necháme úplne vychladnúť.
Potom vyšľaháme 300 g masla a zašľaháme ho do krému.
Hotový krém natrieme na upečený orechový plát a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu.

3. Dokončenie a zdobenie:
Stuhnutý koláč najskôr nakrájame na rezy a až potom zdobíme.

Polevu potom vyšľaháme nad parou z:

  • 2 bielkov

  • 200 g práškového cukru

  • 1 PL citrónovej šťavy

Dáme do zdobiaceho vrecka a vytvárame pusinkové vzory na jednotlivé rezy.

Nezabudni rezy nechať poriadne stuhnúť, aby sa s nimi pri krájaní pracovalo ako po masle. Potom už len ozdobiť, naservírovať a sledovať, ako miznú zo stola jeden za druhým. 🍰

Prajeme Vám dobrú chuť!🍰💛

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=fwRktsy2sIo&ab_channel=Cookrate-Cakes

Ďalšie chutné recepty: 

Veľkonočný banánovo-kávový zákusok s čokoládovou polevou 🍫

🍊 Veľkonočná piškótová roláda s pomarančovým vnútrom