Pečená cuketa s cesnakom a balzamikovým octom je chutný a zdravý spôsob, ako si vychutnať toto sezónne zeleninu.
Kombinácia sladkej papriky, pikantného cesnaku a lahodného balzamikového octu vytvára výnimočnú chuťovú harmóniu.
Tento recept je rýchly na prípravu a skvele sa hodí ako príloha k hlavným jedlám alebo ako samostatný ľahký pokrm.
Ingrediencie:
-
500 g cukety
-
2 lyžice olivového oleja
-
2 strúčiky cesnaku
-
Soľ podľa chuti
-
Korenie podľa chuti
-
1 polievková lyžica papriky
-
1 lyžica balzamikového octu
-
1 lyžica hnedého cukru
-
1 lyžica sezamu
-
Čerstvý kôpor na posypanie
Postup:
-
Cuketu najskôr nakrájajte na kolieska alebo na hranolky podľa preferencie.
-
Cesnak očistite a potom nasekajte na drobno.
-
V miske následne zmiešajte olivový olej, cesnak, soľ, korenie, papriku, balzamikový ocot a hnedý cukor.
-
Pridajte cuketu do tejto zmesi a dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
-
Cuketu potom posypte sezamom a pečte kým cuketa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
-
Hotovú cuketu posypte čerstvým kôprom a podávajte teplé alebo studené.
Túto pečenú cuketu si určite obľúbite pre jej jemnú chuť a jednoduchú prípravu.
Vďaka sezamu a čerstvému kôpru získa každý kúsok špeciálny nádych.
Nebojte sa experimentovať a pridať si tento recept do svojho pravidelného jedálnička – vaše chuťové bunky vám poďakujú!
Skvelý ako príloha alebo ľahký obed!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=22aDCms1ANo&ab_channel=vieleRezepte
Ďalšie chutné recepty:
Dusené morčacie stehno s hráškom, mrkvou a údenou paprikou
🧀Syrové guľôčky – ideálne na každú oslavu!