Piškótová roláda s lahodným tvarohovým krémom

Piškótová roláda s jemným bielkovým krémom je tradičná dobrota, ktorá nikdy nesklame.

Tento ľahký dezert s vynikajúcou chuťou je ideálny na každú oslavu alebo nedeľnú kávu.

Vďaka jednoduchému postupu ju zvládnete pripraviť aj bez cukrárskych skúseností, a to je na nej to najlepšie!

Ingrediencie:

Na roládu:

  • 4 vajcia (veľkosti M)

  • 100 g polohrubej múky

  • 150 g cukru

  • 4 lyžice vody

  • 1 štipka soli

  • 1 štipka vanilínového alebo vanilkového cukru

Na náplň:

250 g mäkkého tvarohu alebo smotanového syra, 150 g cukru, 1 žĺtok a 1 štipka vanilínového alebo vanilkového cukru a hrozienka (podľa chuti)

Na dozdobenie:

  • Biela a tmavá čokoláda alebo hotová čokoládová poleva

  • Orechy (podľa chuti)

Postup:

Začnite prípravou cesta na roládu. Najprv rozklepnite vajcia do misy a pridajte cukor, vanilín alebo vanilkový cukor a štipku soli. Potom šľahajte mixérom niekoľko minút, až kým nezískate hustú a nadýchanu penu. Keď je pena hotová, opatrne pridajte vodu a postupne do zmesi prisypte preosiatu múku. Zľahka premiešajte, aby vzniklo jemné a vzdušné cesto.

Ďalej hotové cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrite. Potom vložte plech do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 10-12 minút, kým cesto jemne nezozlatne. Keď bude cesto hotové, ešte horúci piškót opatrne preklopte na čistú utierku. Následne stiahnite papier na pečenie a s pomocou utierky plát cesta zarolujte. Nezabudnite nechať roládu vychladnúť.

Medzitým si pripravte krém. V miske vymiešajte mäkký tvaroh alebo smotanový syr s cukrom a žĺtkom. Potom môžete dochutiť vanilkovým cukrom podľa chuti. Ak máte radi hrozienka, môžete ich teraz pridať do krému a jemne premiešať.

Keď bude korpus rolády vychladený, opatrne ho rozviňte a rovnomerne potrite pripravenou tvarohovou náplňou. Následne roládu zrolujte späť a nechajte ju ešte chvíľu odpočívať.

Na záver roládu polejte rozpustenou bielou a tmavou čokoládou alebo použite hotovú čokoládovú polevu. Čokoládu môžete pred nanesením na roládu nechať trochu vychladnúť, aby nestekala. Navrch posypte nasekanými orechmi podľa chuti a nechajte roládu v chlade stuhnúť.

Tento dezert, plný chuti a jemnej textúry, sa zaručene stane hitom na každej oslave či rodinnom stretnutí. 🍫✨

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=LS5wFL_YAlk&ab_channel=%5B%D0%95%D0%B4%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%A2%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B0%5D%D0%9E%D0%BB%D1%8C%D0%B3%D0%B0%D0%9C%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE

Ďalšie zaujímavé recepty:

Mandľová torta: Lahodný dezert, ktorý si zamilujete! 🍰🌰

Neodolateľný kakaový koláč plný čokoládovej chuti!