Ak milujete zelené fazuľky, ale nechcete používať žiadne konzervačné látky, máme pre vás jednoduchý a overený recept.
Vďaka nemu si môžete užiť lahodnú a sviežu chuť fazuliek počas celej zimy, presne ako keby boli práve zo záhrady.
Ak aj vy milujete zelenú fazuľku, možno vás bude zaujímať nasledujúci jednoduchý recept, ktorý som našla na internete a používam ho už roky k veľkej spokojnosti celej rodiny.
Poďme sa spolu pozrieť, ako na to!
Takto skladujete zelené fazuľky na zimu bez konzervačných látok: vezmite zelené fazuľky, odrežte konce, umyte ich a potom nasekajte.
V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a ocot, pričom pomer upravte podľa chuti – cieľom je, aby šťava bola príjemne kyslá.

Počkajte, kým zovrie, potom pridajte zelenú fazuľku a po opätovnom zovrení varte ďalšie 3 minúty, potom ich dajte do čistých pohárov.
Šťavu (keď opäť zovrie) môžeme samozrejme použiť na ďalšiu várku zelenej fazuľky a tak ďalej! Keď skončíte s poslednou várkou fazule, nalejte horúcu šťavu do pohárov a potom zaskrutkujte viečka.
Potom varte v pare vo veľkom hrnci 25 minút a pridajte horúcu vodu. Urobte to so všetkými dávkami a v podstate máte hotovo.
Takto pripravené zelené fazuľky na zimu bez konzervačných látok si zachovajú svoju čerstvosť a lahodnú chuť po dlhú dobu.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept a užívajte si zdravú zeleninu aj počas zimných mesiacov! 🌿
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
🍝 Krémové tagliatelle so zeleninou – rýchly obed plný farieb a chuti
🍽️ Mäsová roláda plnená šunkou, vajíčkami a tvarohovým krémom

