Táto jablková buchta s gréckym jogurtom vás poteší vláčnym cestom, šťavnatými jablkami a voňavou škoricou.
Ingrediencie:
Jablková náplň:
-
2 jablká
-
20 g masla
-
1 lyžica cukru
-
1 lyžička škorice
Cesto:
-
2 vajcia
-
420 g gréckeho jogurtu
-
1,5 lyžice múky
-
2 lyžice rozpusteného masla
-
4 lyžice cukru
Na posypanie:
-
práškový cukor podľa chuti
Postup:
-
Najprv si pripravte jablkovú náplň. Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte ich na drobné kocky. Potom ich premiešajte s cukrom a dajte na panvicu s rozpusteným maslom. Následne ich posypte škoricou a duste približne 8 minút, kým zmäknú a jemne skaramelizujú.
-
Medzitým si pripravte cesto. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do svetlej, nadýchanej peny. Postupne do nej primiešajte grécky jogurt, rozpustené maslo a nakoniec múku – najlepšie preosiatu, aby bolo cesto hladké a bez hrudiek.
-
Potom do pripraveného cesta opatrne vmiešajte vychladnuté jablká. Celú zmes vlejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút – alebo dovtedy, kým povrch jemne nezhnedne a buchta nebude prepečená.
-
Nakoniec, nechajte buchtu mierne vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a servírujte – ideálne ešte mierne teplú k popoludňajšej káve či čaju.
Vďaka kombinácii jogurtu a jablkovej náplne je táto buchta výnimočne vláčna a chutná – ideálna ako sladká bodka dňa alebo rýchle pohostenie pre návštevu.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=XJXPYm2f_OM&ab_channel=LasRecetas%26TrucosdeAnna
Ďalšie chutné recepty:
Rýchlovka z lístkového cesta: Stačí pár surovín a výsledok je famózny!🍏ä
Tajomstvo čerstvých a nadýchaných šišiek: Zostanú mäkké aj na druhý deň!