Rýchly recept na pizzové slimáky, ktoré sú ideálne na pohostenie alebo ako chutná večera po dlhom dni.

Perfektné na každú príležitosť! Také sú pizzové slimáky v tvare ruže.

Pripravte si aj vy jednoduché slané jedlo, v podobe pizzových slimákov ktoré nikdy nesklame.😊

Čo budeme potrebovať?

– plech a papier na pečenie

CESTO
– 275 ml mlieko
– 100 g maslo roztopené
– 75 ml teplá voda
– 2 čaj. lyžičky cukor
– 1 čaj. lyžička soľ
– 500 g múka hl.
– 1 čaj. lyžička suché droždie

PLNKA
– 500 g mleté hovädzie mäso môže byť aj bravčové
– 500 g kyslá kapusta nadrobno nakrájať
– 1 čaj.lyžička soĺ
– 0,5 čaj.lyžičky mleté čierné korenie
– 0,5 čaj.lyžičky sladká paprika

POSTUP

Na začiatok si vymiesime cesto a dáme pod fóliu nakysnúť na 1,5 hodiny. Následne si urobíme plnku. Ďalej všetky ingrediencie na plnku spolu dobre premiešame a necháme odpočinúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na dve časti, prvú časť rozvaľkáme. Potom plát obrežeme do roviny a spravíme 9 štvorcov dáme na plech s papierom. Následne druhú časť rozvaľkáme na plát, uložíme naň plnku a cesto zrolujeme. Potom z rolky nakrájame 9 slimákov, cesto na plechu narežeme. V strede boky vyhrnieme smerom von a do stredu vložíme slimákov a tak cesto upravíme do tvaru ruže. Na záver ho potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na 180-200 stupňoch 35-45 minút.

A máme hotovo! Môžeme podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť!😊

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=NjE6pn1XHYU&ab_channel=%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%8B%D0%A3%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8

Ďalšie chutné recepty na vyskúšanie:

Náš veľmi obľúbený orechový „TWISTÍK s čokoládou: U nás doma by sme ho dokázali jesť doslova na kilá!

Skvelá tvarohová roláda s kyslou smotanou a vždy s tou najlepšou chuťou!