Tieto orechové rezy s medom sú sladkou klasikou, ktorá vždy očarí – či už ide o sviatočný stôl, rodinnú oslavu alebo obyčajný nedeľný čaj.
Ich príprava síce zaberie trochu času, ale výsledok rozhodne stojí za to! 💛
Cesto:
-
200 g masla
-
2 PL medu
-
4 PL mlieka
-
125 g cukru
-
2 vajíčka
-
600 g pšeničnej polohrubej múky
-
2 ČL sódy bikarbóny
Krém:
-
3 šálky mlieka (1 šálka = 250 ml)
-
4 PL cukru
-
8 PL krupice
-
200 g masla
Orechová vrstva:
-
cca 50 g masla
-
cca 2 PL medu
-
2 šálky vlašských orechov
+ 1 malý pohár slivkového lekváru 🍑
Postup:
Z uvedených surovín si najskôr pripravte cesto – všetky prísady premiešajte, vypracujte hladké cesto a rozdeľte ho na tri časti. Každú časť potom vyvaľkajte a upečte jednotlivo na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Krém si pripravíte tak, že v mlieku povaríte cukor s krupicou do zhustnutia. Následne po vychladnutí zašľahajte zmäknuté maslo. Orechy potom krátko opražte s maslom a medom na panvici.
Potom už len vrstvíte: prvý plát cesta potrite slivkovým lekvárom, prikryte druhým plátom, naň natrite krém a zakončite posledným plátom, ktorý ozdobíte orechovou zmesou. Nechajte niekoľko hodín odležať – najlepšie cez noc.
Tento zákusok je nielen lahodný, ale aj vizuálne pôsobivý – vrstvy kontrastujú chuťou aj farbou a spolu vytvárajú harmonickú symfóniu chutí. 🥄
Sladkosť medu, hĺbka orechov, jemný krém a ovocný lekvár robia z tohto receptu malý dezertový poklad.
Určite si ho uložte – je to ten typ zákusku, po ktorom každý pýta recept! 🍽️
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=Ltc5nMOXHRo&ab_channel=KuchniaMarioli
Ďalšie chutné recepty:
Syrové chuťovky z prekladaného cesta – ideálne na každé pohostenie🥐
Najobľúbenejšie palacinky sveta: jemné a neodolateľné! 🥞