Šťavnaté bravčové rebrá s marinádou – kombinácia, ktorú musíte ochutnať!

Bravčové rebrá sú vždy skvelou voľbou na večierky, grilovačky alebo rodinné stretnutia.

Tento recept na marinované bravčové rebrá vám ukáže, ako dosiahnuť dokonalú šťavnatosť a bohatú chuť v každom súste. 🍖

Postup a ingrediencie:

  • plech
  • papier

Marináda

1 čaj. lyž. cesnak v prášku
0,5 čaj. lyž. muškátový orech – nastrúhať
0,5 čaj. lyž. chilly
1 čaj. lyž. paprika sladká červená
šťava z pol citróna

  • všetko spolu pomiešať

1 kg bravčové rebrá – najskôr osoliť a potom dobre potrieť celé marinádou

potom ich dáme na 2 hodiny do chladničky zakryté fóliou. Ďalej rebrá položíme na plech s papierom a pečieme 160 stup.60 min.
Rebrá otočíme a pečieme 170 stup.35 min.

Omáčka

3 pol. lyžice olivový olej
3 pol. lyžice kečup
pár kvapiek tabasco
1 pol. lyžica med – zmiešať

Rebrá vyberieme potrieme ich tretinou omáčky a pečieme 170 stup.15 min. Potom rebrá otočíme a znova potrieme tretinou omáčky a pečieme
170 stup.15 min. Potom ešte raz otočíme potrieme ostatnou omáčkou a znova pečieme 170 stup.10 min.

A máme to! Podávajte bravčové rebrá s obľúbenou prílohou – ako je grilovaná zelenina, zemiaky alebo čerstvý chlieb – a určite si pochutnáte na každom súste.

Prajeme Vám dobrú chuť!😊

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=-2GRMElDPmg&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen

Ďalšie zaujímavé recepty: 

Nepečený bananový želé koláčik! Chutí naozaj výborne!

Jahodový tiramisu dezert, ktorý si zamiluje celá rodina: Pripravíte ho za 10 minút!