Táto nepečená syrová roláda je ideálnym doplnkom každého veľkonočného stola.🧀
Plná chuti, krásne drží tvar a skvele sa servíruje ako studené pohostenie pre šibačov či návštevy.
🧀 Ingrediencie:
Základ:
-
gouda (vcelku, v sáčku) – 400 g
Náplň:
-
vajcia – 4 ks
-
zmäknuté maslo – 100 g
-
tavený syr – 200 g
-
pažítka – 1 zväzok
-
šunka – 250 g
-
soľ – podľa chuti
-
mleté čierne korenie – podľa chuti
Postup:
-
Uvarenie vajíčok:
Vajcia najskôr uvaríme natvrdo (cca 10 minút), potom ich necháme vychladnúť a následne ich olúpeme a nakrájame nadrobno. -
Zmäkčenie goudy:
Celý kus goudy (zabalený v plastovom obale) ponoríme do horúcej vody na približne 30–40 minút, aby syr zmäkol a dal sa rozvaľkať. Syr nesmie byť vriaci, len dobre zahriaty. -
Príprava plnky:
Zmäknuté maslo potom vyšľaháme s taveným syrom do krémovej konzistencie. Pridáme nasekanú pažítku, nakrájané vajíčka a na malé kocky nakrájanú šunku. Zmes ochutíme soľou a korením podľa chuti. -
Tvarovanie rolády:
Zmäknutý syr potom vyberieme z obalu, položíme na rovný povrch a následne pomocou valčeka ho opatrne vyvaľkáme na plát s hrúbkou približne 0,5 cm. Pracujeme rýchlo, aby syr nestuhol. -
Plnenie a zrolovanie:
Na pripravený syrový plát rovnomerne rozotrieme plnku a zrolujeme ho zo širšej strany do pevnej rolády. -
Chladenie:
Roládu zabalíme do papiera na pečenie alebo alobalu a necháme ju v chladničke odpočívať cez noc. -
Servírovanie:
Na druhý deň potom roládu nakrájame na plátky a podávame ako chutné a efektné studené občerstvenie.
Táto syrová roláda je skvelým nápadom na veľkonočný stôl – je svieža, sýta a poteší nielen šibačov, ale aj každého, kto miluje klasické kombinácie vajíčok, šunky a syra v netradičnej podobe.
Prajeme Vám dobrú chuť!😊
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ndCeuSqXQN0&ab_channel=Swojskiejedzonko
Ďalšie chutné recepty:
🐣 Veľkonočný bôčik ako od babičky
🌷 Veľkonočné maslové rožteky s krémovým prekvapením