Tradičný jablkový koláč – recept, ktorý sa vždy oplatí pripraviť!

Tradičný domáci jablkový koláč je klasika, ktorá nikdy neomrzí!

Tento jednoduchý, ale chutný dezert je ideálny na jeseň, keď sú jablká v plnej sezóne a potrebujeme si vychutnať ich prirodzenú sladkosť.

POSTUP A INGREDIENCIE:

  • plech, papier

Plnka

1,5 kg jabĺk – ošúpať, postrúhať
80 g cukor spolu podusiť 6 min.

10 g vanil. cukor
1 čaj. lyž. škorica mletá
60 g múka polohrubá

  • všetko zmiešať a potom nechať vychladnúť

Cesto

4 vajcia
200 g cukor

  • vyšľahať 6 min.

150 ml rastl. – olej pridávať po častiach
180 ml biely jogurt
100 ml mlieko
250 g múka hl.
2 čaj. lyž. prášok do pečiva

  • Najskôr všetko spolu vymiešame.
  • Potom rozdelíme na dve časti.
  • Jednu vylejeme na plech a pečieme 180 stup.10-12 min.
  • Potom ju vyberieme rozložíme jablka, nalejeme druhú časť cesta a dáme piecť 180 stup.30-35 min.
  • Nakoniec hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

 

Ak máte koláč čerstvo upečený, je najlepšie ho nechať chvíľu vychladnúť, aby sa chute krásne spojili. S každým dňom bude ešte lepší

🍎MŇAM! 🍏

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sg__l96FKCM&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen

Ďalšie vynikajúce recepty: 

Skvelý recept na palacinky bez jediného zrnka múky – chutia fakt moc báječne a pripravené sú za rýchlych 15 minút!

Potrebujete na ňu len 4 vajcia a 1 jogurt: Blesková maškrta, ktorú sme si museli pripraviť už hneď 2-krát po sebe!