Tradičný domáci jablkový koláč je klasika, ktorá nikdy neomrzí!
Tento jednoduchý, ale chutný dezert je ideálny na jeseň, keď sú jablká v plnej sezóne a potrebujeme si vychutnať ich prirodzenú sladkosť.
POSTUP A INGREDIENCIE:
- plech, papier
Plnka
1,5 kg jabĺk – ošúpať, postrúhať
80 g cukor spolu podusiť 6 min.
10 g vanil. cukor
1 čaj. lyž. škorica mletá
60 g múka polohrubá
- všetko zmiešať a potom nechať vychladnúť
Cesto
4 vajcia
200 g cukor
- vyšľahať 6 min.
150 ml rastl. – olej pridávať po častiach
180 ml biely jogurt
100 ml mlieko
250 g múka hl.
2 čaj. lyž. prášok do pečiva
- Najskôr všetko spolu vymiešame.
- Potom rozdelíme na dve časti.
- Jednu vylejeme na plech a pečieme 180 stup.10-12 min.
- Potom ju vyberieme rozložíme jablka, nalejeme druhú časť cesta a dáme piecť 180 stup.30-35 min.
- Nakoniec hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Ak máte koláč čerstvo upečený, je najlepšie ho nechať chvíľu vychladnúť, aby sa chute krásne spojili. S každým dňom bude ešte lepší
🍎MŇAM! 🍏
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sg__l96FKCM&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen
Ďalšie vynikajúce recepty:
Potrebujete na ňu len 4 vajcia a 1 jogurt: Blesková maškrta, ktorú sme si museli pripraviť už hneď 2-krát po sebe!