Údené rebrá so zemiakmi a kelovými listami – dokonalá kombinácia pre sýty a chutný pokrm.

Keď máte chuť na niečo sýte a plné chuti, údené rebrá so zemiakmi a kelom sú ideálnou voľbou.

Tento pokrm je jednoduchý na prípravu, no plný vynikajúcich a bohatých chutí.🍖🥬

Postup a ingrediencie:

1,5 kg kelové listy
1 kg údené rebrá (alebo bôčik)
400 g zemiakov
1 čaj. lyžička soli

Najskôr rebrá povaríme 10 min. Potom vodu zlejeme a dáme znova variť na 40 min. Následne z kelových listov vykrojíme hrubú časť a nakrájame na rezance. Ďalej k rebrám pridáme listy a varíme 15 min. Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Potom ich  uvaríme spolu s kelom a rebrami 40 min. Nakoniec hotové posolíme podľa chuti, ale opatrne, pretože rebrá sú slané.  A máme hotovo! Môžete podávať  s chlebom.

Tento pokrm je skvelý aj na druhý deň, keď sa chute ešte viac prepoja a jedlo bude ešte chutnejšie.

Prajeme Vám dobrú chuť!😊

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=tGbkQwO8PFY&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen

Ďalšie zaujímavé recepty: 

Bez syra aj bez smotany a aj tak stále dokonale a chutné kuracie soté „ZA BABKU“

Babičkine legendárne „SVIATOČNÉ ŠUHAJDY“ :Toto skutočne je skvelá maškrta, ktorá jednoducho ku našim sviatkom každoročne patrí!