Keď máte chuť na niečo sýte a plné chuti, údené rebrá so zemiakmi a kelom sú ideálnou voľbou.
Tento pokrm je jednoduchý na prípravu, no plný vynikajúcich a bohatých chutí.🍖🥬
Postup a ingrediencie:
1,5 kg kelové listy
1 kg údené rebrá (alebo bôčik)
400 g zemiakov
1 čaj. lyžička soli
Najskôr rebrá povaríme 10 min. Potom vodu zlejeme a dáme znova variť na 40 min. Následne z kelových listov vykrojíme hrubú časť a nakrájame na rezance. Ďalej k rebrám pridáme listy a varíme 15 min. Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Potom ich uvaríme spolu s kelom a rebrami 40 min. Nakoniec hotové posolíme podľa chuti, ale opatrne, pretože rebrá sú slané. A máme hotovo! Môžete podávať s chlebom.
Tento pokrm je skvelý aj na druhý deň, keď sa chute ešte viac prepoja a jedlo bude ešte chutnejšie.
Prajeme Vám dobrú chuť!😊
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=tGbkQwO8PFY&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen
Ďalšie zaujímavé recepty:
Bez syra aj bez smotany a aj tak stále dokonale a chutné kuracie soté „ZA BABKU“