Zapečené šampiňóny s bylinkovou náplňou a syrom. Mňam!

Vyskúšajte tieto zapečené šampiňóny plnené jemne osmaženou náplňou z jarnej cibuľky, cesnaku, strúhanky a byliniek, zavŕšené vrstvou roztopeného syra.🧀

Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledok vás určite očarí.

Poďme na to!


📝 Ingrediencie:

Základ:

  • Šampiňóny – 8 ks

  • Vajcia – 2 ks

  • Soľ – podľa chuti

Náplň:

  • Maslo – 50 g

  • Jarná cibuľka – 6 ks

  • Nasekaná petržlenová vňať – 1 hrsť

  • Cesnak – 3 strúčiky

  • Soľ – podľa chuti

  • Mleté čierne korenie – podľa chuti

  • Strúhanka – 80 g

  • Tvrdý syr – 60 g

Na posypanie:

  • Petržlenová vňať – podľa chuti

Postup:

  1. Šampiňóny si dôkladne umyjeme a odstránime im nôžky. Vajcia vyšľaháme so štipkou soli a klobúčiky nimi naplníme. Vyskladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C na 15 minút.

  2. Medzitým si pripravíme plnku. Na rozpustené maslo potom pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a pretlačený cesnak. Zmes osolíme, okoreníme a následne restujeme asi minútu.

  3. K zeleninovej zmesi nakoniec prisypeme strúhanku a ešte 2–3 minúty ju pražíme. Touto zmesou naplníme predpečené šampiňóny, zasypeme ich strúhaným syrom a vrátime do rúry na ďalších 5 minút.


Tieto chutné šampiňóny podávajte ešte teplé a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hodí sa ako lahodné predjedlo, ale aj ako originálna príloha k hlavnému jedlu.

Verte, že nezostane ani jeden kúsok!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=C3afA9UqoKU&ab_channel=PrzepisyOli

Ďalšie chutné recepty: 

Domáci guláš ako od babičky: Voňavý, sýty a ideálny na nedeľu

Žiadne hrudky! Tipy, ktoré vám zaručia jemnú zeleninovú zmes každý raz!