Zemiakové placky už inak doma vlastne ani nerobím: Odskúšaný recept sme si doslova zamilovali

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na zemiakové placky, ktoré si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 300 g zemiakov
  • 150 ml zemiakového vývaru
  • 300 g hladkej múky
  • lyžička sušeného droždia
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2 cibuľa
  • 50 ml rastlinného oleja na vyprážanie
  • korenie podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Cibuľu si nakrájajte na tenšie polkolieska a dajte ju smažiť na panvicu. Orestujte ju do zlatista a potom dajte bokom vychladnúť. Zemiaky oškrabte, nakrájajte a dajte ich variť do hrnca s vodou. Varte domäkka a potom zemiaky vyberte naberačkou alebo zlejte. Ale pozor vodu zo zemiakov nevylievajte, ešte ju budete potrebovať.
  2. Vložte zemiaky do misy a rozšťuhajte alebo rozmixujte ich na kašu. Prilejte k nim trochu zemiakovej vody, aby bola kaša tekutá. Pridajte soľ, cukor, sušené droždie a opečenú cibuľku. Môžete ochutiť aj iným korením podľa vášho výberu. Všetko dobre premiešajte a do cesta začnite zapracovávať preosiatu múku. Vypracujte vláčne cesto, misku prekryte potravinárskou fóliou a dajte kysnúť na hodinku na teplé miesto.
  3. Cesto by malo nakysnúť asi na dvojnásobok. Teraz ho rozdeľte na niekoľko častí a buď ho pečte vo vymastených okrúhlych formičkách alebo vytvorte väčšie placky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Placky potrite rozšľahaným vajíčkom a posypete sezamom alebo inými obľúbenými semienkami. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C počas 30-35 minút.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Solená zelenina do vývarov, polievok a omáčok, za 30 minút máte zásoby na celý rok, bujóny a dochucovadlá nepotrebujete!

Fantastická keksíková dobrota: Všetci pýtali recept!