Zemiaky pečené do dokonalosti, obohatené o syrový a šunkový zábal s jemnou bešamelovou omáčkou

Ak hľadáte sýtne a zároveň chutné jedlo, tieto pečené zemiaky so syrom, šunkou a bešamelovou omáčkou sú presne to, čo potrebujete.

Ideálne jedlo, ktoré vás zasýti a zároveň poteší vaše chuťové poháriky. 😊

POSTUP A INGREDIENCIE:

forma 24 cm – vymastiť maslom

Bešamelová omáčka

70 g maslo
40 g múka hl. opražiť 3 min.
650 ml mlieko rozvariť do zhustnutia
1 čaj .lyž. soli
pol čaj. lyž. mleté korenie
pol. čaj. lyž. muškátový orech

  • všetko spolu zmiešať a zavariť 1 min.

900 g zemiaky na plátky 3 mm
1,5 čaj. lyž. soli
0,5 čaj. lyž. mleté korenie
3 pol. lyžice rastl. olej

  • všetko spolu premiešať

250 g polotvrdý syr
160 g šunka nastrúhať
100 g strúhaný parmezán

Najskôr do formy na dno rozotrieme 3 lyžice bešamel a uložíme vrstvu zemiakov. Potom potrieme bešamelom posypeme tvrdým syrom, dáme polovicu šunky, nato parmezán a znova zemiaky a opakujeme. Na vrchné zemiaky dáme tvrdý syr, prikryjeme alobalom a následne pečieme 190 stup.60 min. Potom odkryjeme a ešte zapečieme 5 min.  A máme hotovo. Môžeme podávať.

Ak chcete jedlo ešte vylepšiť, môžete pridať trochu čerstvých byliniek na záver, aby ste mu dodali osviežujúci nádych.

Prajeme Vám dobrú chuť!😊

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=VTPzVLXwd-Y&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen

Ďalšie chutné recepty: 

Báječné, sladké rožteky, ktoré sú jemné vždy ako pavučinka: Z toho najvláčnejšieho cesta chutia dokonale.

Zdravá maškrta: Nepečená roláda s pomarančom alebo mandarínkami chutí priam báječne!