Linecké koláčiky ako z cukrárne! Rozplývajú sa na jazyku 🍪

Linecké koláčiky sú klasikou, ktorú milujeme pre ich jemnú, krehkú a drobivú textúru. 

Ale čo ak vám namiesto toho vyjdú tvrdé ako skala? 😬 Nezúfajte – máme pre teba tipy, ako to napraviť!

Pre dokonale nadýchané a krehké linecké cesto 🧈 je kľúčové použiť čerstvé suroviny a nechať cesto poriadne oddýchnuť v chladničke. Aspoň hodinku! ❄️

 Čo potrebujete:

  • 300 g hladkej múky

  • 200 g masla alebo margarínu

  • 100 g práškového cukru

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 1 žĺtok 🥚

  • štipka soli 🧂

  • 1 ČL prášku do pečiva

  • džem na zlepovanie 🍓

Postup:

  1. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a potom pridajte na kúsky nakrájané maslo.

  2. V inej miske vyšľahajte žĺtok s vanilkovým cukrom a následne pridajte k múke s maslom.

  3. Vypracujte potom cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Zabaľte ho do fólie a daj aspoň na hodinu do chladničky.

  4. Po odpočinku cesto rozvaľkajte na hrúbku 3–4 mm a vykrajuj tvary.

  5. Peč v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. ⏱️ Dávajte pozor, aby sa cesto neprepieklo – inak stvrdne.

  6. Po vychladnutí nakoniec zlepte dve časti džemom podľa chuti.

💡 Tip navyše:

Linecké koláčiky skladujte v plechovej dóze – čím dlhšie odležia, tým sú chutnejšie! 🍪💛

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Ďalšie chutné recepty: 

Rýchlovka z lístkového cesta: Stačí pár surovín a výsledok je famózny!🍏

Penová maková torta: Rýchla a lahodná pochúťka, ktorá ohromí!