Počas chrípkového obdobia nie je nič lepšie než tanier horúcej domácej kuracej polievky.
Tento overený recept pomáha uvoľniť dýchacie cesty, zmierniť zápal a zároveň posilniť imunitu.
Ak polievku pripravíte z kvalitného domáceho kurčaťa a nešetríte na zelenine, dostanete doslova výživovú bombu.
Zásadné je použiť:
-
veľa čerstvej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen, kaleráb, paprika, paradajka, karfiol),
-
domáce kura s vnútornosťami,
-
korenie (soľ, čierne celé korenie, cesnak, cibuľa),
-
a kvalitné výživové doplnky ako vitamín C, zinok či echinacea, ktoré môžete doplniť čajmi alebo vývarom.
Postup:
Najskôr očistite a naporcujte stredne veľké kura. Vložte ho spolu s pečeňou, srdcom a žalúdkom do 3 litrov studenej vody. Keď začne vrieť, odkryte hrniec a pokračujte vo varení na miernom ohni. Osoľte, pridajte čierne korenie, olúpanú cibuľu a strúčik cesnaku.
Keď je mäso na polovicu uvarené, postupne vložte očistenú zeleninu – mrkvu, petržlen, kúsok zeleru, kaleráb, zelenú papriku, paradajku, karfiol a tiež zväzok petržlenovej vňate. Pokračujte vo veľmi pomalom varení, kým nie je všetko mäkké a chuťovo prepojené.
Polievku nakoniec podávajte s uvarenými domácimi cestovinami, napríklad slimákmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Jemná krémová mrkvová polievka s chrumkavým toppingom: zdravá, rýchla a plná chuti!
Výdatná šošovicová polievka so zeleninou a červeným vínom: zahreje, zasýti a poteší