Ak hľadáte ľahký a osviežujúci šalát, ktorý vás poteší počas jarných dní, tento recept s pekinskou kapustou, šalátovou uhorkou a medovo-horčicovým dresingom je ideálnou voľbou.😊
Kombinácia chrumkavej zeleniny a jemného dresingu skvele doplní akýkoľvek hlavný chod.
Zeleninová zmes:
-
500 g pekinskej kapusty
-
1/2 šalátovej uhorky
-
185 g konzervovanej kukurice (vypustené z nálevu)
-
1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Dresing:
-
100 g kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)
-
1 lyžica balzamikového octu (alebo jablkového)
-
1 lyžička medu
-
1 lyžica stredne pálivej horčice
-
Soľ podľa chuti
-
Mleté čierne korenie podľa chuti
-
1 lyžica oleja
Postup:
-
Príprava zeleniny:
Začnite tým, že pekinskú kapustu nakrájate na tenké prúžky a potom ju vložíte do väčšej misy. Následne, keď máte kapustu pripravenú, nakrájajte šalátovú uhorku na malé kocky a pridajte ju k kapuste. Potom otvorte konzervu s kukuricou, sceďte ju od nálevu, a pridajte do misky spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne rozdelili. -
Príprava dresingu:
Potom v samostatnej miske zmiešajte kyslú smotanu (alebo biely jogurt) s medom, balzamikovým octom, horčicou a olejom. Potom pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti a všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili. -
Dokončenie šalátu:
Nakoniec pridajte pripravený dresing do misky so zeleninou a všetko potom zľahka premiešajte, aby sa dresing rovnomerne rozdelil. Na záver podľa chuti ešte dochuťte soľou alebo korením.
Tento šalát si získa všetkých svojou sviežosťou a vyváženými chuťami, a bude vynikajúcim doplnkom vašich jarných a veľkonočných jedál.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=M0c5okrlmeY&ab_channel=Rezepteschnell%26einfach
Ďalšie chutné recepty:
Zlatisté veľkonočné rezníky s parmezánovou strúhankou
Veľkonočná hostina s medovými rebrami 🍖🌿