Krémové kuracie prsia so zemiakmi pripravené za pár minút

Krémové kuracie prsia, jemné zemiaky a lahodná smotana sa skvelo dopĺňajú a vytvárajú jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme

Na jedlo:

  • 1500 g zemiakov (varný typ B alebo A)

  • 600 g kuracích pŕs (alebo stehenných rezňov bez kože a kosti)

  • 1 ks väčšej cibule

  • 200 g smotany na šľahanie (min. 31% tuku)

  • Korenie na kuracie mäso (podľa chuti)

  • Soľ podľa chuti

  • Mleté čierne korenie podľa chuti

  • Olej alebo maslo na vymazanie pekáča

Voliteľné:

  • cca 100 ml kuracieho vývaru alebo vody

  • Na ozdobu: čerstvá petržlenová vňať, pažítka, kúsok póru alebo červenej papriky

Postup prípravy

1. Príprava surovín:

  • Kuracie prsia najskôr umyte, osušte papierovou utierkou a potom zľahka naklepte tĺčikom na mäso (ideálne cez fóliu). Mäso osoľte, okoreňte čiernym korením a potom posypte korením na kuracie mäso. Odložte bokom.

  • Zemiaky potom ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 cm alebo na menšie kocky. Cibuľu následne očistite a rozkrojte na polovicu. Jednu polovicu nakrájajte na tenké mesiačiky a potom druhú na drobné kocky.

  • Vo veľkej mise potom zmiešajte nakrájané zemiaky s cibuľou nakrájanou na kocky a následne pridajte soľ a korenie podľa chuti, všetko dobre premiešajte.

2. Vrstvenie a pečenie:

  • Rúru následne predhrejte na 200 °C (horný a dolný ohrev). Pripravte pekáč a vymažte ho olejom alebo maslom.

  • Na dno vymazaného pekáča rovnomerne rozložte ochutené zemiaky s cibuľou. Ak chcete šťavnatejšie jedlo, pridajte pod zemiaky cca 100 ml vývaru alebo vody.

  • Na vrstvu zemiakov poukladajte pripravené kuracie prsia. Na kuracie prsia rozložte cibuľu nakrájanú na mesiačiky.

  • Zalejte smotanou na šľahanie, celý pekáč vložte do rúry a pečte pri 200 °C približne 60 minút. Po cca 40 minútach skontrolujte mäkkosť zemiakov a prepečenie mäsa. Ak je potrebné, znížte teplotu na 180 °C a dopečte domäkka. Nakoniec posledných 10-15 minút môžete piecť odkryté, aby sa jedlo krásne zlatiste dopeklo.

Tento jedinečný pokrm je skvelou voľbou na obed, ktorý sa rýchlo pripraví a bude chutný pre celú rodinu.

Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom alebo podľa chuti. Buon appetito! 🍴

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=onDVnUeJEYw&ab_channel=Va%C5%99en%C3%ADsJan%C4%8Dou

Ďalšie chutné recepty: 

Farebný šalát s údeným kuracím stehnom a sviežim bylinkovým dresingom.

Hrejivá fazuľová polievka so zeleninou ako od babičky!