Tieto nadýchané jablkové palacinky sú presne to pravé pre vás! – jemne korenisté, voňavé a plné šťavnatého jablka.🍏
U nás doma miznú ešte teplé priamo z panvice!
📝 Suroviny:
-
170 g hladkej múky
-
1 PL kryštálového cukru
-
½ ČL soli
-
1 balíček prášku do pečiva
-
½ ČL mletej škorice
-
¼ ČL muškátového orieška
-
1 vajce
-
2 PL oleja
-
240 ml mlieka
-
1 veľké jablko (nastrúhané)
Postup:
Začnime tým, že v miske zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok.
V druhej miske si rozšľaháme vajce, pridáme mlieko a olej. Túto zmes postupne vlejeme k suchým surovinám a dobre premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto. Nakoniec primiešame nastrúhané jablko.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja. Pomocou naberačky dávkujeme cesto na palacinky – pripravujeme ich menšie, aby sa dobre prepiekli. Opekáme ich z oboch strán dozlatista.
Po usmažení ich preložíme na tanier vystlaný papierovým obrúskom, aby sme odsali prebytočný olej.
Na záver ich môžeme posypať práškovým cukrom alebo škoricou – podľa chuti. Výborne chutia aj s lyžicou jogurtu či javorovým sirupom!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Vtáčie mlieko – kráľovská torta s jemným krémom
Vrstvený makový koláč s bielou čokoládou a jemným krémom