Kapustový šalát s vajíčkami a jogurtovo-horčicovým dresingom

Ak hľadáte ľahký a výživný kapustový šalát, ktorý vás zasýti, ale nezaťaží, tento recept je ako stvorený.

Kombinácia chrumkavej kapusty, čerstvej zeleniny a uvarených vajec s krémovým dresingom vytvára harmonické spojenie chutí.

Ideálny je ako príloha aj ako samostatné jedlo.

Ingrediencie

Na šalát:

  • 4 vajcia

  • 300 g hlávkovej kapusty

  • 1 šalátová uhorka

  • 3 jarné cibuľky

  • ½ zväzku čerstvého kôpru

Na dresing:

  • soľ podľa chuti

  • 3 lyžice olivového oleja

  • 4 lyžice gréckeho jogurtu

  • 1 lyžička horčice


Postup

  1. Vajcia najskôr uvarte natvrdo (približne 8 minút), potom ich nechajte vychladnúť a ošúpte.

  2. Medzitým si pripravte zeleninu – kapustu nakrájajte na tenké prúžky, uhorku na malé kocky a jarnú cibuľku na kolieska. Všetko následne spolu vložte do väčšej misy.

  3. Z uvarených vajec potom oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky potom nakrájajte na pásiky a pridajte ich do misy k zelenine. Kôpor nasekajte nadrobno a taktiež primiešajte.

  4. Vaječné žĺtky roztlačte vidličkou a vyšľahajte ich so soľou, olivovým olejom, gréckym jogurtom a horčicou do hladkého dresingu.

  5. Dresing nakoniec dôkladne vmiešajte do šalátu, nechajte aspoň 15 minút odležať v chladničke a podávajte vychladený.

Tip na záver:

Tento šalát sa skvele hodí ako ľahká večera s čerstvým chlebom, ale vynikne aj ako osviežujúca príloha ku grilovanému mäsu.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Ei5MQPMpoac&ab_channel=Fr%C3%BChst%C3%BCckmitAdelinaKocht

Ďalšie chutné recepty: 

Údené mäso so zemiakmi a jemne pikantnou chrenovou omáčkou

Zemiakové placky so syrovo-vajíčkovým prekvapením🧀