Nie je nič lepšie, než táto rýchlovka z jabĺk.🍏
Máte doma lístkové cesto a trochu jablkového kompótu? Potom máte všetko, čo potrebujete na tento bleskový dezert!
Rýchle, voňavé a neodolateľne dobré – tento dezert si zamilujete na prvé sústo.
Čo budete potrebovať:
-
1 jablkový kompót alebo džem
-
2 mrazené pláty lístkového cesta
-
1 vajce
-
¼ šálky cukru
-
1 ČL škorice
-
štipka muškátového orieška
-
kryštálový cukor na posypanie
Postup:
-
Ako prvé si predhrejte rúru na 175 °C, aby bola pripravená v čase, keď budete mať cesto hotové. Tento krok je dôležitý, pretože koláčik sa pečie krátko a potrebuje stabilnú teplotu.
-
Medzitým, kým sa rúra nahrieva, rozmixujte jablká (alebo jablkový kompót) dohladka. Môžete použiť tyčový mixér alebo kuchynský robot. Cieľom je vytvoriť hladkú, jemnú plnku bez kúskov.
-
Následne si pripravte rozmrazené pláty cesta. Rozložte prvý plát na pracovnú dosku alebo papier na pečenie a rovnomerne naň rozotrite rozmixovanú jablkovú zmes. Dávajte pozor, aby sa nedostala až úplne k okrajom – asi pol centimetra nechajte voľného.
-
Potom prikryte druhým plátom cesta, jemne zatlačte, aby sa okraje spojili, a vytvorili ste rovnomerný koláčový „sendvič“.
-
Následne pomocou ostrého noža alebo radielka nakrájajte zlepené cesto na asi 2–3 cm široké pásiky. Môžete ich nechať rovné, alebo ich jemne stočiť do špirály, ak chcete efektný vzhľad.
-
V ďalšom kroku si rozšľahajte vajíčko v miske a každý pásik ním potrite zvrchu, aby získal po upečení krásny lesk.
-
Potom ich posypte zmesou cukru, škorice a muškátového orieška. Táto korenistá zmes dodá vôňu a jemne karamelizovanú chuť.
-
Nakoniec preložte pásiky na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajte medzi nimi trochu miesta a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 15 minút – alebo dovtedy, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
-
Po dopečení ich vyberte z rúry a nechajte aspoň 10 minút chladnúť. Tak sa spevnia a nebudú sa pri prenášaní lámať.
-
Na záver ich môžete podávať samostatne, alebo s medom či jablkovým pyré pre ešte sladšiu bodku. Skvelo chutia aj s čajom alebo kávou.
Tento jednoduchý koláčik je skvelý na víkend alebo ako rýchly dezert pre nečakanú návštevu. 🥧💛
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=G6NWp4koY5I&ab_channel=TipBuzz
Ďalšie chutné recepty:
Jednoduchá nepečená čokoládová torta s banánom a arašidmi.
Čučoriedková torta s piškótami a pudingovým krémom: nepečený dezert, ktorý si zamilujete!