Rýchlovka z lístkového cesta: Stačí pár surovín a výsledok je famózny!🍏

Nie je nič lepšie, než táto rýchlovka z jabĺk.🍏

Máte doma lístkové cesto a trochu jablkového kompótu? Potom máte všetko, čo potrebujete na tento bleskový dezert!

Rýchle, voňavé a neodolateľne dobré – tento dezert si zamilujete na prvé sústo.

Čo budete potrebovať:

  • 1 jablkový kompót alebo džem

  • 2 mrazené pláty lístkového cesta

  • 1 vajce

  • ¼ šálky cukru

  • 1 ČL škorice

  • štipka muškátového orieška

  • kryštálový cukor na posypanie

Postup:

  • Ako prvé si predhrejte rúru na 175 °C, aby bola pripravená v čase, keď budete mať cesto hotové. Tento krok je dôležitý, pretože koláčik sa pečie krátko a potrebuje stabilnú teplotu.

  • Medzitým, kým sa rúra nahrieva, rozmixujte jablká (alebo jablkový kompót) dohladka. Môžete použiť tyčový mixér alebo kuchynský robot. Cieľom je vytvoriť hladkú, jemnú plnku bez kúskov.

  • Následne si pripravte rozmrazené pláty cesta. Rozložte prvý plát na pracovnú dosku alebo papier na pečenie a rovnomerne naň rozotrite rozmixovanú jablkovú zmes. Dávajte pozor, aby sa nedostala až úplne k okrajom – asi pol centimetra nechajte voľného.

  • Potom prikryte druhým plátom cesta, jemne zatlačte, aby sa okraje spojili, a vytvorili ste rovnomerný koláčový „sendvič“.

  • Následne pomocou ostrého noža alebo radielka nakrájajte zlepené cesto na asi 2–3 cm široké pásiky. Môžete ich nechať rovné, alebo ich jemne stočiť do špirály, ak chcete efektný vzhľad.

  • V ďalšom kroku si rozšľahajte vajíčko v miske a každý pásik ním potrite zvrchu, aby získal po upečení krásny lesk.

  • Potom ich posypte zmesou cukru, škorice a muškátového orieška. Táto korenistá zmes dodá vôňu a jemne karamelizovanú chuť.

  • Nakoniec preložte pásiky na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajte medzi nimi trochu miesta a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 15 minút – alebo dovtedy, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.

  • Po dopečení ich vyberte z rúry a nechajte aspoň 10 minút chladnúť. Tak sa spevnia a nebudú sa pri prenášaní lámať.

  • Na záver ich môžete podávať samostatne, alebo s medom či jablkovým pyré pre ešte sladšiu bodku. Skvelo chutia aj s čajom alebo kávou.

Tento jednoduchý koláčik je skvelý na víkend alebo ako rýchly dezert pre nečakanú návštevu. 🥧💛

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=G6NWp4koY5I&ab_channel=TipBuzz

Ďalšie chutné recepty: 

Jednoduchá nepečená čokoládová torta s banánom a arašidmi.

Čučoriedková torta s piškótami a pudingovým krémom: nepečený dezert, ktorý si zamilujete!