Pečenie šišiek je obľúbenou tradíciou. Toto je tajomstvo čerstvých a nadýchaných šišiek🍩✨
Zatiaľ čo mnohí gazdinky sa spoliehajú na osvedčený recept, tajomstvo, ktoré ešte nepoznáte, spočíva v jednom špeciálnom ingrediencii – alkohole!
Vďaka prídavku rumu alebo brandy do cesta zostanú vaše šišky nie len mäkké a chutné, ale aj čerstvé a jemné aj na druhý deň.
Ak chcete pripraviť túto lahôdku, pozrite sa na náš recept a pripravte si voňavé šišky, ktoré si zamilujete!
Zloženie:
-
3 dl mlieka
-
3 polievkové lyžice droždia
-
1 polievková lyžica práškového cukru
-
140 g masla
-
2 žĺtky
-
1 polievková lyžica rumu
-
1 štipka soli
-
50 dkg múky
Príprava:
-
Zohrejte najskôr mlieko, pridajte potom droždie a cukor. Po nakysnutí kvásku pridajte maslo, žĺtky, rum, soľ a múku. Vytvorte stredne tuhé cesto.
-
Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
-
Cesto rozvaľkajte a vykrajujte šišky. Nechajte ich kysnúť ďalších 30 minút.
-
Vykurované šišky opečte na strednom ohni v dostatočnom množstve tuku, pričom ich na začiatku prikryte.
-
Po upečení ich nakoniec ešte teplé posypte vanilkovým práškovým cukrom a užívajte si túto výbornú sladkú pochúťku!
Tento jednoduchý trik zaručí, že vaše šišky budú nielen úžasne nadýchané, ale aj chutné aj na druhý deň. 🍩
Takto pripravené šišky sú dokonalé nielen na sviatky, ale aj ako sladká pochúťka na každodenné rozmaznávanie. 😋
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Ďalšie chutné recepty:
Vynikajúca kokosovo piškótová roláda s ovocným džemom
Domáci sirup proti kašľu: Zbavte sa hlienov a zápalu prirodzenou cestou