Chrumkavé tekvicové hranolky: Zdravá alternatíva pre každého milovníka pochúťok

Tento recept na tekvicové hranolky je skvelou alternatívou k tradičným hranolkám, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravšie.

Tekvica im dodá krásnu farbu a jemnú sladkosť, zatiaľ čo korenie a sušený cesnak im dodajú skvelú chuť. 🌟

Ingrediencie:

  • 800 g tekvice

  • 2 lyžice kukuričného škrobu

  • 1 lyžica múky

  • ½ lyžičky soli

  • 1 lyžička mletej sladkej papriky

  • ½ lyžičky sušeného cesnaku

  • Mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2–3 lyžice rastlinného oleja

Postup:

  1. Tekvicu očistite a nakrájajte na úzke hranolky. V samostatnom vrecku zmiešajte kukuričný škrob, múku, soľ, mletú papriku, sušený cesnak a čierne korenie.

  2. Do zmesi vložte nakrájané tekvicové hranolky, vrecko uzavrite a dôkladne pretrepte, aby sa hranolky rovnomerne obalili v koreniacej zmesi. Potom pridajte rastlinný olej a znova pretrepte.

  3. Hranolky rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 30 minút, alebo až kým nebudú pekne chrumkavé a zlatisté.

Tento jednoduchý a zdravý recept na tekvicové hranolky je perfektnou voľbou, ak máte chuť na niečo chutné, ale zároveň menej kalorické!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=aCSGlQ0QIOY&ab_channel=%D0%9C%D0%BE%D0%B9%D0%94%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B8%D0%91%D1%8B%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE

Ďalšie chutné recepty: 

Farebný šalát s údeným kuracím stehnom a sviežim bylinkovým dresingom.

Lahodné zemiakové placky s kuracou náplňou a mozzarellou