Chrumkavé vyprážané huby s tajnou metódou obaľovania

Ak máte radi vyprážané huby, tento recept si zamilujete! So správnou technikou obaľovania dosiahnete perfektnú chrumkavosť, ktorá vás donúti olizovať si všetkých 10 prstov.

Huby sú skvelým doplnkom k rôznym jedlám, ale tento spôsob ich prípravy dodá úplne novú dimenziu.

Tak poďme na to!

📝 Ingrediencie:

  • 300 g čerstvých húb

  • 2-3 polievkové lyžice múky

  • 3 čajové lyžičky strúhanky

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky (voliteľná)

  • 1 kvapka vody

  • Soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti (napr. kôpor alebo petržlenová vňať)

  • Olej na vyprážanie

 Postup:

  1. Príprava húb – Vyberte menšie huby, ktoré sú čerstvé. Umyte ich a dôkladne utrite dosucha, aby na nich neostali žiadne nečistoty.

  2. Príprava cesta – V miske zmiešajte múku, sójovú omáčku, nasekaný cesnak a kvapku vody, aby vzniklo cesto s konzistenciou hustšej kyslej smotany. Dobre premiešajte a nechajte odstáť 15-20 minút.

  3. Dochutenie – Po uplynutí času dochuťte cesto soľou, korením a nasekanými bylinkami, ako je kôpor alebo petržlenová vňať.

  4. Vyprážanie – Do hlbokej panvice nalejte olej a nechajte ho poriadne zohriaty. Huby po jednom obaľte najprv v ceste a potom v strúhanke. Vkladajte ich do horúceho oleja.

  5. Vyprážanie do chrumkava – Vyprážajte huby, kým nebudú pekne zlatohnedé a chrumkavé. Po upečení ich preložte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.

  6. Podávanie – Podávajte horúce a chrumkavé, ideálne ako prílohu alebo samostatnú pochúťku.


Tieto vyprážané huby sa stanú neodolateľnou pochúťkou, ktorá zaujme každého! 👌

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Ďalšie chutné recepty: 

Kefírová torta s karamelovým krémom – jemná, vláčna a neodolateľná!

Tajomstvo mojej starej mamy: Slivkový džem, ktorý sa nikdy nepripáli!