Delikátna torta s kakaovým korpusom a krémovou náplňou

Torta s kakaovým korpusom. Tento dezert je skutočným pôžitkom pre každého, kto si rád pochutná na lahodnom a jemnom kréme v kombinácii s kakaovým korpusom.

S jeho bohatou náplňou a čokoládovou polevou je ideálnou voľbou na oslavy alebo špeciálne príležitosti.

Príprava je jednoduchá, no výsledok je mimoriadne chutný a výnimočný!

INGREDIENCIE

Korpus:

  • 1 vajce

  • 1 štipka soli

  • 1 lyžička vanilkového extraktu

  • 4 lyžice cukru

  • 4 lyžice oleja

  • 4 lyžice mlieka

  • 4 lyžice hladkej múky

  • 1 lyžica kakaa

  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Na vymazanie:

  • 1 lyžica masla

Na navlhčenie:

  • 90 ml mlieka

  • 2 lyžičky sladeného kakaa

Náplň:

  • 500 ml mlieka

  • 1 lyžica hladkej múky

  • 1 lyžica kukuričného škrobu

  • 1 lyžička vanilkového cukru

  • 1 vajíčkový žĺtok

  • 4 lyžice cukru

  • 40 g masla

Poleva:

  • 150 g čokolády

  • 75 ml horúcej smotany

Zdobenie:

  • 40 g horkej čokolády

POSTUP

  • Príprava korpusu:
    Začnite najskôr vyšľahaním vajíčka s trochou soli, vanilkovým extraktom a cukrom. Postupne potom pridávajte olej a mlieko, až sa ingrediencie dobre spojí. Potom vmiešajte preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao.

  • Tip:
    Aby ste sa vyhli hrudkám, preosejte suché ingrediencie. Najlepšie je pridávať suroviny po dávkach, aby sa cesto lepšie spojilo.

  • Pečenie:
    Vylejte cesto do tortového ráfika, ktorý ste predtým vymastili maslom. Pečte v predhriatej rúre na 175 °C asi 15 minút. Upečený korpus prepichnite špajľou a navlhčite ho zmesou kakaa a mlieka.

  • Príprava náplne:
    V miske zmiešajte múku, kukuričný škrob, vanilkový cukor a žĺtok. Pridajte mlieko a miešajte, kým sa suroviny nespoja. V rajnici skaramelizujte cukor, potom postupne pridajte mliečnu zmes a varte ešte 2 minúty, kým zmes nezhustne.

  • Poznámka:
    Karamel sa po pridaní mlieka zrazí, ale po zahriatí znovu rozpustí. Pokračujte v varení, až sa zmes zahustí.

  • Dokončenie náplne:
    Odstavte potom náplň z tepla, vmiešajte maslo a rovnomerne ju rozotrite na vychladený korpus. Umiestnite tortu na 30 minút do chladničky.

  • Poleva:
    Na polevu následne roztopte čokoládu v horúcej smotane. Polevou pokryte tortu a dajte ju do chladničky ešte na 1 hodinu.

  • Zdobenie:
    Na záver potom ozdobte tortu rozpustenou čokoládou podľa vlastného vkusu.

Tento dezert vás určite očarí svojou bohatou chuťou a lahodným spojením kakaového korpusu, krémovej náplne a čokoládovej polevy.

Je ideálny na rôzne príležitosti, kedy chcete potešiť svojich blízkych niečím výnimočným. Po vychladení ho stačí ozdobiť rozpustenou čokoládou a máte pred sebou dokonalý sladký zážitok!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sGa_FPjpRG8&ab_channel=Recetterapidesucr%C3%A9e

Ďalšie chutné recepty:

Šťavnaté pomarančové rezy s dvoma korpusmi a jemným krémom

Skvelé karamelové oblátky s orechovo-sušienkovou náplňou