Ľahký a zdravý piškótový dezert s tvarohovým krémom a jahodovou vrstvou

Tento ľahký a zdravý piškótový dezert s tvarohovým krémom a jahodovou vrstvou si rýchlo obľúbite.

Je ideálny ako osviežujúca sladká pochúťka, ktorá poteší vaše chuťové bunky a zároveň nezaťaží vaše telo.

Ingrediencie:

Na cesto (piškóta):

1 vajce

30 ml kefíru alebo tekutého jogurtu bez prísad

1 polievková lyžica sladidla

30 g ryžovej múky (alebo inej podľa chuti)

½ čajovej lyžičky prášku do pečiva

gélové potravinárske farbivo (červené)

1 čajová lyžička kakaa

Na krém:

300 g tvarohu (5% obsah tuku, pastovitý)

200 g smotanového syra

1 polievková lyžica sladidla

50 ml mlieka

Na ovocnú vrstvu:

150 g jahôd

1 čajová lyžička vanilkového cukru

1 čajová lyžička škrobu

Postup:

  1. Príprava piškóty:
    V miske najskôr vyšľahajte vajce so sladidlom do peny. Pridajte potom kefír alebo jogurt a dobre premiešajte. Do zmesi potom postupne pridajte ryžovú múku, prášok do pečiva, kakao a červené potravinárske farbivo. Premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

  2. Pečenie:
    Cesto nalejte do malej formy. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút, kým piškóta nezíska zlatistý odtieň a nebude pevná na dotyk. Po upečení nechajte vychladnúť.

  3. Príprava jahodovej vrstvy:
    Jahody umyte, očistite a rozmixujte na pyré. Do pyré pridajte vanilkový cukor a škrob, dobre premiešajte. Na miernom ohni zahrejte, kým hmota trochu nezhustne, potom nechajte vychladnúť.

  4. Príprava krému:
    V miske zmiešajte tvaroh, smotanový syr, sladidlo a mlieko. Šľahajte do hladkej krémovej konzistencie.

  5. Zloženie dezertu:
    Na dno pohára alebo formičky najskôr naneste tenkú vrstvu piškóty. Potom pridajte vrstvu tvarohového krému a na vrch naneste jahodové pyré. Opakujte vrstvy podľa potreby, zakončite jahodovou vrstvou.

  6. Chladenie:
    Dezert dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby dobre stuhol a chute sa prepojili.

Nezabudnite dezert podávať dobre vychladený, aby sa všetky chute dokonale spojili.

Tento jednoduchý recept môžete ľahko prispôsobiť podľa sezónneho ovocia alebo vlastných preferencií.

Prajeme vám dobrú chuť a veľa radosti pri príprave!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=j24fk0cduC8&ab_channel=OlyaPins

Ďalšie chutné recepty: 

Nadýchaná a čokoládou nabitá pochúťka pre každého maškrtníka!

Tvarohový dezert s jahodovým sirupom – ľahký a osviežujúci!