Slané pečivo: slimáky z cesta, ktoré chutia naozaj famózne!

Ak hľadáte chutné a jednoduché slané pečivo, ktoré skvelo poslúži ako pohostenie pre návštevu alebo na cesty, tieto slimáky sú tou pravou voľbou! 🌀🧀🌱 Pripravujú sa z nadýchaného cesta, plnej chuti rajčiakov, krémového syra a sviežej jarnej cibuľky.

🧄 Čo budete potrebovať?

Na cesto:

300 g hladkej múky (približne 1 a ¾ šálky + 2 lžíce)
½ lžičky sušeného droždia
Trochu teplej vody (na rozrobenie cesta, podľa potreby)

Na náplň:

200 g čerstvých rajčiakov (cca 3 malé)
6 jarných cibuliek
220 g krémového syra (asi 1 šálka)
Ako na to?

Pripravte si cesto:
V miske zmiešajte múku so suchým droždím a štipkou soli. Pridajte postupne vodu a vypracujte pružné cesto. Nechajte ho kysnúť aspoň hodinu na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.
Medzitým pripravte náplň:
Rajčiny nakrájajte na malé kostičky, jarnú cibuľku nadrobno a premiešajte so syrom. Dochutiť môžete aj trochou soli či bylinkami, ak máte radi výraznejšiu chuť. 🍅🧅

Tvarovanie slimákov:
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, rovnomerne rozotrite náplň a zrolujte ako závin. Ostrým nožom nakrájajte na kúsky (cca 2–3 cm hrubé) a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečenie:
Slimáky pečte v predhriatej trúbe na 180 ° C približne 20–25 minút, kým budú krásne zlatisté.
Tip na záver

Tieto slimáčiky chutia skvelo teplé aj studené. Skúste ich podávať s čerstvým šalátom alebo ako súčasť piknikového menu. 

Sú jednoduché, efektné a hlavne – chutia každému!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj https://www.youtube.com/watch?v=rS5twjGJZhA&ab_channel=UnjourUnerecette

Ďalšie chutné recepty:

🍳 Vždy sa podarí: Omeleta z 2 surovín bez tuku a pečenia!

Tvarohový koláč s mandarínkami a vanilkovým krémom – jemný, šťavnatý a lahodne svieži