Domáce nanuky s mliečnou čokoládou a praženými arašidmi!

Ak máte chuť na osviežujúcu pochúťku, ktorú si ľahko pripravíte doma, tieto čokoládové nanuky s jemnou mliečnou chuťou a chrumkavými arašidmi sú tou správnou voľbou.

Stačí pár surovín, trocha času a radosť z domácej zmrzliny bude zaručená!

Ingrediencie:

Základná zmes:

  • 500 ml mlieka

  • 60 g sušeného mlieka

  • 30 g cukru

  • 20 g kukuričného škrobu

Poleva:

  • 200 g mliečnej čokolády

  • 1 lyžica pražených arašidov (nasekaných)


Postup:

  1. Príprava základnej zmesi:
    Do hrnca nalejte 450 ml mlieka, pridajte cukor a sušené mlieko. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká zmes. Kukuričný škrob rozmiešajte vo zvyšných 50 ml mlieka a následne ho vlejte do hrnca.

  2. Zahustenie zmesi:
    Zmes potom zahrievajte na miernom ohni, neustále miešajte, a keď sa začnú tvoriť bublinky, pokračujte v miešaní, kým krém jemne nezhustne. Potom ho odstavte.

  3. Tvarovanie nanukov:
    Zmes nalejte do formičiek na nanuky, prikryte ich alobalom a do stredu každého vložte drevenú špajľu. Uložte do mrazničky na minimálne 8–10 hodín, ideálne cez noc.

  4. Príprava polevy:
    Mliečnu čokoládu následne rozpustite vo vodnom kúpeli a premiešajte s nasekanými praženými arašidmi. Prelejte do vysokého pohára.

  5. Dokončenie nanukov:
    Formu krátko (5–10 sekúnd) ponorte do teplej vody, aby ste mohli nanuky ľahko vybrať. Každý nanuk ponorte do čokoládovej polevy a nechajte prebytočnú čokoládu odkvapkať.


Tip:

Čokoládu môžete dochutiť karamelom, vanilkou alebo pridať iné oriešky podľa vlastnej chuti. Tento jednoduchý domáci dezert si zamilujú deti aj dospelí!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Ďalšie chutné recepty:

Skvelé karamelové oblátky s orechovo-sušienkovou náplňou

Rýchly koláčik s kávovou arómou a čokoládovou polevou